<p>Urzicile pot fi folosite sub diverse forme, de obişnuita mâncărică de urzici, până la ciorbă de urzici, chifteluţe, supă cremă sau ceai.</p>
<p><strong>Mâncare de urzici cu leurdă</strong></p>
<p><strong>Ingrediente</strong></p>
<p>-1 kg de urzici</p>
<p>-2 legături de ceapă verde</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad1" id="quads-ad1" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>-2 legături de leurdă</p>
<p>-sare</p>
<p>-ulei</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad3" id="quads-ad3" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p><strong>Mod de preparare</strong></p>
<p>Mai întâi curăÈăm urzicile folosind o pereche de mănuÈi pentru a proteja mâinile de înÈepături Èi le opărim pentru 10 minute în apă clocotită.</p>
<p>Le scurgem bine de apă Èi după ce se răcesc le tocăm mărunt. Apoi tocăm o ceapă Èi o călim în ulei încins. Adăugăm urzicile tocate peste ceapă Èi le acoperim cu apă.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad4" id="quads-ad4" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Lăsăm totul la foc mic, amestecând din când în când să nu se lipească, aproximativ 20 minute până scade zeama.</p>
<p>Între timp tocăm leurda, dar o adăugăm peste urzici după ce au fiert Èi s-au înmuiat pentru a-Èi păstra gustul. Apoi amestecaÈi urzicile cu leurda Èi mâncărica e gata. Aceasta e o reÈetă de post foarte sănătoasă.</p>
<p><strong>Mâncare de urzici cu orez</strong></p>
<p><strong>Ingrediente</strong></p>
<p>-2 kg de urzici</p>
<p>-80 g orez</p>
<p>-1 ceapă mare</p>
<p>-sare Èi piper</p>
<p>-4 linguri de ulei</p>
<p><strong>Mod de preparare</strong></p>
<p>Începem prin a curăÈa urzicile de impurităÈi Èi le spălăm bine în mai multe ape. Punem într-o cratiÈă la fiert 3 litri de apă, iar când aceasta începe să clocotească, adăugăm urzicile.</p>
<p>Le lăsăm să fiarbă aproximativ 15 minute Èi le lăsăm la scurs într-o sită. Când s-au răcit, le tocăm mărunt. Într-o cratiÈă, punem ulei la încins Èi călim ceapa tocată mărunt până devine sticloasă.</p>
<p>Apoi adăugăm orezul spălat, urzicile tocate Èi 2 litri de apă fierbinte. Acoperim totul cu un capac Èi le lăsăm să fiarbă la foc mic, până când orezul e bine pătruns.</p>
<p>La final adăugăm sare Èi piper după gust. PoÈi servi acest fel de mâncare cu hrean în oÈet.</p>
<p><strong>Mâncare de urzici cu usturoi</strong></p>
<p><strong>Ingrediente</strong></p>
<p>-o pungă urzici</p>
<p>-o ceapă</p>
<p>-6 căÈei de usturoi</p>
<p>-2 linguri de făină</p>
<p>-500 ml apă în care au fiert urzicile</p>
<p>-3 linguri ulei</p>
<p>-sare Èi piper după gust</p>
<p><strong>Mod de preparare</strong></p>
<p>CurăÈăm urzicile bine, le spălăm în câteva ape Èi le punem într-o oală cu apă la fiert. După ce dau în 2-3 clocote, le scurgem de apă Èi le tocăm mărunt.</p>
<p>Între timp, tocăm ceapa Èi curăÈăm Èi tocăm usturoiul. Le călim împreună la foc mediu în ulei încins. Când încep să se înmoaie, dăm focul mic Èi adăugăm făina. Le amestecăm până ce obÈinem o compoziÈie omogenă.</p>
<p>Turnăm peste compoziÈie apa în care au fiert urzicile Èi amestecăm din nou. Le mai lăsăm la foc mediu câteva minute până ce încep să fiarbă Èi adăugăm urzicile. Potrivim mâncarea cu sare Èi piper după gust după care o mai lăsăm la foc pentru încă 10 minute.

3 rețete delicioase de mâncare de urzici
