ValentinaVNB

3 rețete delicioase de mâncare de urzici

<p>Urzicile pot fi folosite sub diverse forme&comma; de obi&scedil;nuita mânc&abreve;ric&abreve; de urzici&comma; pân&abreve; la ciorb&abreve; de urzici&comma; chiftelu&tcedil;e&comma; sup&abreve; crem&abreve; sau ceai&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Mâncare de urzici cu leurd&abreve;<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p><strong>Ingrediente<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>-1 kg de urzici<&sol;p>&NewLine;<p>-2 leg&abreve;turi de ceap&abreve; verde<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad1" id&equals;"quads-ad1" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>-2 leg&abreve;turi de leurd&abreve;<&sol;p>&NewLine;<p>-sare<&sol;p>&NewLine;<p>-ulei<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad3" id&equals;"quads-ad3" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p><strong>Mod de preparare<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>Mai întâi cur&abreve;ț&abreve;m urzicile folosind o pereche de m&abreve;nuși pentru a proteja mâinile de înțep&abreve;turi și le op&abreve;rim pentru 10 minute în ap&abreve; clocotit&abreve;&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Le scurgem bine de ap&abreve; și dup&abreve; ce se r&abreve;cesc le toc&abreve;m m&abreve;runt&period; Apoi toc&abreve;m o ceap&abreve; și o c&abreve;lim în ulei încins&period; Ad&abreve;ug&abreve;m urzicile tocate peste ceap&abreve; și le acoperim cu ap&abreve;&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad4" id&equals;"quads-ad4" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>L&abreve;s&abreve;m totul la foc mic&comma; amestecând din când în când s&abreve; nu se lipeasc&abreve;&comma; aproximativ 20 minute pân&abreve; scade zeama&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Între timp toc&abreve;m leurda&comma; dar o ad&abreve;ug&abreve;m peste urzici dup&abreve; ce au fiert și s-au înmuiat pentru a-și p&abreve;stra gustul&period; Apoi amestecați urzicile cu leurda și mânc&abreve;rica e gata&period; Aceasta e o rețet&abreve; de post foarte s&abreve;n&abreve;toas&abreve;&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Mâncare de urzici cu orez<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p><strong>Ingrediente<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>-2 kg de urzici<&sol;p>&NewLine;<p>-80 g orez<&sol;p>&NewLine;<p>-1 ceap&abreve; mare<&sol;p>&NewLine;<p>-sare și piper<&sol;p>&NewLine;<p>-4 linguri de ulei<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Mod de preparare<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>Începem prin a cur&abreve;ța urzicile de impurit&abreve;ți și le sp&abreve;l&abreve;m bine în mai multe ape&period; Punem într-o cratiț&abreve; la fiert 3 litri de ap&abreve;&comma; iar când aceasta începe s&abreve; clocoteasc&abreve;&comma; ad&abreve;ug&abreve;m urzicile&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Le l&abreve;s&abreve;m s&abreve; fiarb&abreve; aproximativ 15 minute și le l&abreve;s&abreve;m la scurs într-o sit&abreve;&period; Când s-au r&abreve;cit&comma; le toc&abreve;m m&abreve;runt&period; Într-o cratiț&abreve;&comma; punem ulei la încins și c&abreve;lim ceapa tocat&abreve; m&abreve;runt pân&abreve; devine sticloas&abreve;&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Apoi ad&abreve;ug&abreve;m orezul sp&abreve;lat&comma; urzicile tocate și 2 litri de ap&abreve; fierbinte&period; Acoperim totul cu un capac și le l&abreve;s&abreve;m s&abreve; fiarb&abreve; la foc mic&comma; pân&abreve; când orezul e bine p&abreve;truns&period;<&sol;p>&NewLine;<p>La final ad&abreve;ug&abreve;m sare și piper dup&abreve; gust&period; Poți servi acest fel de mâncare cu hrean în oțet&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Mâncare de urzici cu usturoi<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p><strong>Ingrediente<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>-o pung&abreve; urzici<&sol;p>&NewLine;<p>-o ceap&abreve;<&sol;p>&NewLine;<p>-6 c&abreve;ței de usturoi<&sol;p>&NewLine;<p>-2 linguri de f&abreve;in&abreve;<&sol;p>&NewLine;<p>-500 ml ap&abreve; în care au fiert urzicile<&sol;p>&NewLine;<p>-3 linguri ulei<&sol;p>&NewLine;<p>-sare și piper dup&abreve; gust<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Mod de preparare<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>Cur&abreve;ț&abreve;m urzicile bine&comma; le sp&abreve;l&abreve;m în câteva ape și le punem într-o oal&abreve; cu ap&abreve; la fiert&period; Dup&abreve; ce dau în 2-3 clocote&comma; le scurgem de ap&abreve; și le toc&abreve;m m&abreve;runt&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Între timp&comma; toc&abreve;m ceapa și cur&abreve;ț&abreve;m și toc&abreve;m usturoiul&period; Le c&abreve;lim împreun&abreve; la foc mediu în ulei încins&period; Când încep s&abreve; se înmoaie&comma; d&abreve;m focul mic și ad&abreve;ug&abreve;m f&abreve;ina&period; Le amestec&abreve;m pân&abreve; ce obținem o compoziție omogen&abreve;&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Turn&abreve;m peste compoziție apa în care au fiert urzicile și amestec&abreve;m din nou&period; Le mai l&abreve;s&abreve;m la foc mediu câteva minute pân&abreve; ce încep s&abreve; fiarb&abreve; și ad&abreve;ug&abreve;m urzicile&period; Potrivim mâncarea cu sare și piper dup&abreve; gust dup&abreve; care o mai l&abreve;s&abreve;m la foc pentru înc&abreve; 10 minute&period;&NewLine;

Distribuie pe:
Exit mobile version