ValentinaVNB

6 soluții naturale care tratează îngălbenirea frunzelor castraveților. Iată ce spun grădinarii

<p>Cauzele acestei boli sunt&comma; de obicei&comma; insuficienta unor anumite substante nutritive&comma; caz in care va pot ajuta metodele de fertilizare&period; Important este sa determinati ce elemente anume trebuie folosite&semi;<&sol;p>&NewLine;<ol>&NewLine;<li>Daca se usuca doar marginile frunzelor&comma; este nevoie de magneziu si potasiu&period;<&sol;li>&NewLine;<&sol;ol>&NewLine;<p>2&period; Atat dupa rasarirea lastarilor&comma; cat si dupa dezvoltarea lor pana la stadiul de 3-4 frunzulite&comma; ei trebuie tratati cu aceasta solutie&colon;<&sol;p>&NewLine;<p>Seara se amesteca o paine cu o galeata de apa&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Dimineata se faramiteaza painea si se adauga un flacon mic de iod&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Pentru a-i stropi&comma; se dilueaza un litru din solutia obtinuta intr-o galeata cu apa &lpar; solutia ramasa se toarna in sticle si se pastreaza in pivnita&rpar;&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad1" id&equals;"quads-ad1" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>Pentru ca vrejurile sa ramana verzi&comma; castravetii pot fi tratati cu acest remediu o data la 2 saptamani&period;<&sol;p>&NewLine;<p>3&period; Se amesteca 2 litri zer cu 150 grame zahar intr-o galeata&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Tratate cu aceasta solutie culturile de ardei si de castraveti vor inflori si vor da roade din nou&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad3" id&equals;"quads-ad3" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>4&period; Se amesteca un borcan de 700 ml de coji de ceapa in 10 litri de apa&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Acest amestec se pune de foc pana la punctul de fierbere&period; Se ia de pe foc&comma; se acopera cu un capac si se lasa sa se odihneasca timp de aproximativ 12-14 ore&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Se strecoara lichidul obtinut&comma; se storc bine cojile de ceapa si se lasa sa se odihneasca inca putin&period; Se dilueaza 2 litri din solutia obtinuta cu 8 litri de apa&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad4" id&equals;"quads-ad4" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>Cu solutia obtinuta se stropesc din abundenta toate frunzele castravetilor&comma; atat pe partea superioara&comma; cat si pe cea inferioara&period; De asemenea&comma; se stropeste si se uda solul&period;<&sol;p>&NewLine;<p>5&period; Se ajusteaza udarea castravetilor&colon; neavand apa suficienta este posibil ca acestea sa sufere&period;<&sol;p>&NewLine;<p>6&period; Daca pe frunzele ingalbenite raman linii verzi&comma; planta are nevoie de fier si mangan&comma; iar daca se ingalbenesc doar frunzele din partea de sus&comma; este nevoie de cupru&NewLine;

Distribuie pe:
Exit mobile version