ValentinaVNB

5 alimente care îmbunătățesc memoria

<p>Consumul de alimente sanatoase poate sa imbunatateasca semnificativ memoria&comma; puterea de concentrare si starea de spirit pe termen lung&comma; confirma oamenii de stiinta&period; In afara de varsta&comma; stres&comma; calitatea si cantitatea somnului&comma; nutritia joaca un rol-cheie in functionalitatea memoriei&period;<&sol;p>&NewLine;<h4>Alimente care stimuleaza memoria<&sol;h4>&NewLine;<p><strong>1&period; Nucile si semintele<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>Nucile si semintele sunt surse excelente de vitamina E&comma; iar o cantitate mai mare a acestei vitamine corespunde cu un declin cognitiv mai mic odata cu inaintarea in varsta&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Adaugati circa 30 de grame pe zi de nuci&comma; alune de padure&comma; nuci braziliene&comma; fistic&comma; caju&comma; alune&comma; seminte de floarea soarelui&comma; seminte de susan&comma; seminte de in si unt din grasimi nehidrogenate &lpar;unt de arahide&comma; unt de migdale sau tahini&rpar;&comma; pentru a va imbunatati considerabil memoria&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Consumati-le&comma; de preferat&comma; in stare cruda si nesarata&comma; pentru a beneficia de toate proprietatile lor nutritionale&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad1" id&equals;"quads-ad1" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p><strong>2&period; Fructele de avocado<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>Fructele de avocado sunt si ele benefice memoriei&comma; datorita grasimilor mononesaturate continute&comma; extrem de sanatoase pentru sistemul cardio-vascular&period; O circulatie sanguina buna faciliteaza transportul oxigenului catre celulele cerebrale&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Tot acizii grasi esentiali continuti de fructele de avocado reduc tensiunea arteriala&comma; hipertensiunea fiind un factor de declin al functiilor cognitive&period; Din pricina continutului mare de calorii&comma; medicii recomanda consumul a maximum o jumatate de avocado pe zi&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad3" id&equals;"quads-ad3" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p><strong>3&period; Fructele de padure<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>Fructele de padure au cel mai mare continut de antioxidanti&comma; in special antocianine si flavonoli&comma; cu rol protector la nivelul celulelor creierului&period; O serie de studii de specialitate au descoperit ca o dieta bogata in flavonoizi &lpar;un tip de antioxidanti&rpar; poate sa incetineasca pierderea memoriei la oameni&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Afinele sunt asociate de cercetatorii britanici cu imbunatatirea memoriei spatiale si a capacitatii de invatare&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad4" id&equals;"quads-ad4" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>In plus&comma; experimentele efectuate pe soarecii de laborator arata ca afinele protejeaza creierul de procesul oxidarii celulelor pe fond de stres si pot controla simptomele bolilor care survin la varste inainte&comma; precum sindromul Alzheimer sau dementa&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Medicii recomanda consumul de fructe de padure in fiecare zi&comma; in orice forma proaspata&comma; congelata sau uscata&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>4&period; Pestele gras<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>Carnea de peste bogata in grasimi esentiale omega-3&comma; precum cea de somon&comma; sardine&comma; hering si macrou&comma; previne eficient instalarea dementei&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Intr-un studiu efectuat de cercetatorii Universitatii de Medicina Rush din Chicago&comma; pe un esantion de 3000 de participanti de ambele sexe&comma; s-a observat ca subiectii cu o dieta axata pe un nivel crescut de acizi grasi omega-3 au prezentat un risc mai scazut de a dezvolta afectiuni ale functiei cognitive&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Puteti beneficia de efectele pozitive ale acestui aliment&comma; consumand carne de peste de 3 ori pe saptamana sau folosind suplimente alimentare cu ulei de peste&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>5&period; Legumele cu frunze verzi<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>Legumele cu frunze verzi&comma; precum spanacul&comma; varza kale&comma; varza verde&comma; frunzele de mustar sau frunzele de nap&comma; sunt alte alimente cu efect pozitiv asupra memoriei&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Acestea furnizeaza o sursa bogata de acid folic&comma; substanta care regleaza nivelul de homocisteina in organism &lpar;un aminoacid asociat cu un risc crescut de dezvoltare a bolilor cardiace si deficientelor de memorie&rpar;&period;&NewLine;

Distribuie pe:
Exit mobile version