Vremea se încălzește și ești tentată să petreci mai mult timp prin grădină, să îți îngrijești florile, să plantezi răsaduri noi, să sapi pământul și să greblezi uscăturile. Vei fi surprinsă să descoperi că zahărul poate fi un bun aliat la muncile grădinii, dacă știi cum să îl folosești.

Zahărul, un ‘săpun’ inedit

Dacă ai transplantat florile în pământ și ți s-au îngălbenit unghiile de la acizii din sol, înmoaie bine mâinile în apă caldă și folosește cristalele de zahăr pe post de săpun, să curețe bine mizeria de sub unghii și să le albească.

Combate viermii care atacă trandafirii

Rădăcinile și tulpinile trandafirilor pot fi atacate de nematode, o serie de viermi cilindrici minusculi care seamănă cu niște noduri. Pulverizează apă pe tulpini și apoi zahăr pudră, care îi omoară. Metoda, însă, nu poate fi folosită și la legume, care sunt și ele atacate de aceste nematode, deoarece zahărul alterează compoziția solului și nu mai este la fel de hrănitor pentru plante.

Păstrează florile tăiate proaspete

Adaugă 3 lingurițe de zahăr și 2 linguri de oțet în vaza în care ții florile tăiate. Zahărul le va hrăni și se vor păstra mai multe zile proaspete.

Alungă gândacii

Amestecă zahăr cu acid boric în cantități egale și împrăștie amestecul la temelia casei sau prin grădină, în zonele în care observi că se adună gândaci dăunători. Zahărul îi atrage, iar acidul îi omoară.

Atrage fluturii pentru a poleniza florile

Dacă îți plac fluturii, îi poți atrage în număr mare în grădina ta, dacă le oferi sirop de zahăr. Fierbe apă și zahăr în cantități egale și unge cu acest amestec câteva obiecte aflate în apropierea florilor. Fluturii le vor vizita mai des și te vei bucura de compania lor.

Aprinde focul!

Dacă îți place să faci seara, în grădină, foc, aruncă o mână de zahăr peste cărbuni și se vor aprinde imediat.

Distribuie pe: