<div class="entry-content herald-entry-content">
<p>Preparând o salată, adăugăm doar pieptul de pui, iar când coacem ceva la cuptor – doar exclusiv numai carnea de porc.</p>
<p>O atitudine puÈin incorectă, nu credeÈi? Totul se reduce la faptul că pieptul de pui aprioric nu poate fi suculent. Poate că este doar un proces incorect de pregătire a cărnii?</p>
<p>Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o reÈetă de marinadă de succes pentru carnea de pui, care va ajuta la schimbarea regulilor culinare de joc.</p>
</div>
<p>ImaginaÈi-vă că un bucătar renumit v-a dezvăluit toate secretele. Acum, amestecând doar câteva ingrediente simple, transformaÈi un piept de pui obiÈnuit, pulpe sau chiar un pui întreg, într-o carne extrem de suculentă Èi rumenă.</p>
<p><strong>1. Bolul pentru marinarea puiului. </strong></p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad1" id="quads-ad1" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Pentru ca carnea să fie delicioasă Èi suculentă, este important să nu folosiÈi doar marinada pentru pui cu muÈtar de Dijon, ci Èi să alegeÈi bolul perfect. AlegeÈi un bol care nu se oxidează: ceramică sau sticlă, oÈel inoxidabil, email sau plastic alimentar.</p>
<p>Nu vă recomandăm să folosiÈi un bol din aluminiu, deoarece acesta se oxidează Èi redă cărnii un gust neplăcut. Dimensiunea este, de asemenea, foarte importantă, deoarece puiul trebuie să intre complet în el, apoi ar trebui să-l acoperiÈi cu o greutate deasupra.</p>
<p><strong>2. Cât timp ar trebui marinată carnea de pui. </strong></p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad3" id="quads-ad3" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Puiul se marinează Èi coace mult mai repede decât, de exemplu, carnea de porc. Din acest motiv, mulÈi sunt sfătuiÈi să marineze carnea de pui timp de până la 2-3 ore, acoperită cu o greutate deasupra. Dar există câteva devieri, în funcÈie de ce parte a puiului veÈi găti.</p>
<p>Puiul întreg se pune la marinat peste noapte; Pieptul, precum Èi aripioarele se pun la marinat pentru 1-2 ore; Pulpele de pui se marinează timp de 2-4 ore.</p>
<p>Acestea sunt sfaturi generale, dar, după cum arată practica, orice carne cu marinadă este mai bine să fie dată la frigider peste noapte.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad4" id="quads-ad4" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p><strong>3. Cum pregătim marinada pentru carnea de pui? </strong></p>
<p><b> </b><strong>Ingrediente: </strong></p>
<p>1 kg carne de pui; 0,5 pahar de chefir; 0,5 linguriÈă de usturoi uscat măcinat; 1 priză de piper iute măcinat; 1 priză de piper negru măcinat; 0,5 linguriÈă da curry; 1 linguriÈă de boia roÈie; 1 priză de sare; 1 linguriÈă muÈtar de Dijon.</p>
<p><strong>Mod de preparare:</strong></p>
<p>1. TurnaÈi într-un bol adânc chefirul. Apoi potriviÈi chefirul cu usturoi uscat măcinat, piper iute măcinat, piper negru măcinat, curry, boia roÈie, muÈtarul Èi o priză de sare. AmestecaÈi ingredientele din bol.</p>
<p>2. AÈezaÈi carnea de pui în bolul cu marinadă, apoi acoperiÈi-o cu o farfurie Èi puneÈi o greutate deasupra. Datorită acestui truc, carnea se va marina foarte bine.</p>
<p>3. DaÈi bolul cu carne la frigider peste noapte. Apoi pregătiÈi carnea de pui după modul obiÈnuit.</p>
<p><em><strong>Notă:</strong> </em>PuteÈi extinde lista ingredientelor pentru marinadă. De exemplu, turmericul nu doar va face carnea mai gustoasă, ci îi va da Èi o crustă rumenă.</p>
<p>Gustul Èi aroma cărnii de pui va deveni Èi mai specială, dacă veÈi adăugă coriandru, menta, salvie, cimbru, rozmarin, maghiran sau busuioc în amestecul cu chefir.</p>
<p> ;</p>


Aflați cum să marinați puiul, astfel încât carnea să se topească în gură!
