Carnetele CEC făceau parte din viața românilor înainte de 1989. Unii au continuat să investească în acestea și după.

Dacă ai găsit carnetul CEC, uitat printr-un sertat ești norocos, poți recupera banii.

Regimul comunist i-a învățat pe români că e bine să pui bani deoparte pentru zile negre sau pentru achiziția de autoturisme Dacia. Astfel au apărut „libretele de economii și câștiguri în autoturisme”, „libretele de economii pe dobândă la termen”, „libretele de economii la vedere” etc. Oamenii care și-au depus economiile la Casa de Economii si Consemnațiuni pentru a-ți achiziționa un autoturism Dacia ar putea fi despăgubiți, potrivit unei ordonanțe a Guvernului Cioloș.

Cum poți recupera banii

Guvernul Cioloș a emis o ordonanță de urgentă în anul 2016 prin care stabilește că despagubirile vor fi făcute sub forma unor titluri de stat emise pe numele CEC Bank și BRD.
Astfel, fiecare carnet CEC poate valora până la 20.000 de lei, potrivit legii despăgubirilor care, deși există din 2007, nu a fost pusă în aplicare din cauza unor inadvertențe legislative.

Pentru a intra în posesia titlurilor de stat trebuie să faceți o adresă către Ministerul Finanțelor Publice și alte două adrese spre BRD și CEC Bank. Răspunsul la aceste solicitări ar trebui să il primiți în cel mult 30 de zile.

Până acum românii iși puteau recupera banii doar în instanță, dar legislația actuală le permite să fie despăgubiți în aproximativ 2 luni de zile.

Distribuie pe: