Am hotărât să fac un mic experiment și rezultatul lui m-a cutremurat.

Cunoașteți acei puțini prieteni iubitori și grijulii, care se află mereu alături, indiferent de situație? Păi, iată, eu eram un asemenea om.

Întotdeauna am trăit respectând regula că prietenia, ca și florile, trebuie îngrijită bine — doar atunci ea va „înflori”.

În caz contrar relațiile se vor „usca” și vor dispărea foarte repede. De aceea, mereu investeam timp și efort, ca să susțin prietenia. Mereu îmi doream să fiu alături de oamenii, pe care îi iubesc.

Din păcate, niciodată nu primeam întotdeauna o reacție adecvată din partea persoanelor, cu care eram grijulie. Dar de fiecare dată îmi spuneam mie însumi: „Comportă-te cu ceilalți așa cum vrei ca aceștia să se comporte cu tine”.

Cei cărora le este sortit să fie în viața ta, îți vor fi alături. Oamenii demni vor veni neapărat la lumina ta.

Toate acestea au continuat până într-o zi, în care, în sfârșit, am înțeles că mă dedic persoanelor greșite.

În sfârșit, am văzut adevărul, care era în fața ochilor mei pe parcursul tuturor acestor ani. Am conștientizat că tot timpul m-am păcălit pe mine însumi.

Oamenii nu se comportă întotdeauna cu tine așa cum te comporți tu cu ei. Unii dintre ei rămân cu tine doar pentru a se folosi de bunătatea ta. Ei apar doar atunci când au nevoie de ceva de la tine.

Astfel, am făcut un mic experiment. Am încetat să mai dau telefoane. Am încetat să merg în vizită. Am dispărut complet. Pur și simplu vroiam să văd câte „plante moarte” am udat pe parcursul multor ani.

Adevărul crud m-a cutremurat, mi-a frânt inima, dar în schimb am înțeles ceva despre oamenii de care eram înconjurată în acea perioadă.

După aceasta, în sfârșit, am hotărât să iau totul în propriile mele mâini și să-i elimin din viața mea pe acei oameni, cărora nu le pasă de mine. Și trebuie să spun că pe mulți dintre ei îi consideram prieteni adevărați. Și după toate acestea eu am simțit o ușurare adevărată.

Prietenia este o stradă cu circulația în dublu sens. Nu poți conta că vei obține ceva, dacă nu oferi nimic în schimb. Aceasta este o lege a vieții.

Dacă într-adevăr îți pasă de un om, vei fi alături de el, indiferent de cât timp liber ai la dispoziție. Nu există scuze și pretexte, când iubești pe cineva. Ai grijă de persoana dragă, deoarece chiar îți dorești acest lucru. Și nu există loc pe Pământ, în care ai vrea să fii mai mult decât lângă prietenul, care are nevoie de tine.

Astfel, am hotărât că ajunge să mă dedic oamenilor, care nu sunt capabili să aprecieze aceasta. Merit să fiu înconjurată de prieteni, care mă respectă și mă iubesc sincer.

M-am săturat să salvez relațiile, care, din păcate, erau moarte de la început. M-am săturat să stau lângă oamenii, care niciodată nu au timp pentru mine. M-am săturat tot timpul să mă prefac că totul este în regulă, când chiar nu este așa. Am decis că nu voi mai permite oamenilor să profite de bunătatea mea.

Nu am atât de mult timp, ca să-l irosesc pe oamenii, care nu vor să mă iubească așa cum eu îi iubesc.

Îi „șterg” din viața mea pe cei care îmi provoacă durere, mă ignoră, mă „aruncă” în situații dificile, dar apar, când au nevoie de ajutorul meu.

Aș prefera să am un singur prieten devotat și grijuliu, care să mă iubească cu adevărat, decât să-mi irosesc viața pe oamenii prefăcuți de dragul profitului. Calitatea este mai importantă decât cantitatea — întotdeauna și în toate.

Distribuie pe: