Ficatul este un organ care este în permanență activ, curățând sângele, stimulând digestia și neutralizând toxinele din organismul nostru.

Pentru toxinele acumulate în ficat, din alimentele procesate, alimentația modernă este în mare parte vinovată.

În vederea curățării ficatului în mod natural prin stimularea capacității sale naturale de a curăța toxinele, există o serie largă de alimente și plante din care se pot obține preparate eficiente.

Iată câteva:

Suc pentru prevenirea pietrelor la rinichi și pentru detoxifierea ficatului:

Acest suc, fiind bogat în antioxidanți, enzime, uleiuri volatile, clorofilă și nutrienți, are capacitatea de a elimina toxinele și de a dizolva depozitele de minerale care s-ar putea transforma în pietre.

În plus de asta, îmbogățește și funcțiile sistemului imunitar, scăzând astfel inflamația și protejând vasele de sânge.

Ingrediente necesare:

O cană cu frunze proaspete de pătrunjel, 3 lămâi, 5 tulpini de țelină preparate la abur, 6 căni de apă.

Mod de preparare:

Se spală foarte bine lămâile, se taie în cubulețe cu tot cu coajă; tulpinile de țelină se taie în bucăți mici și se mărunțesc și frunzele de pătrunjel proaspăt.

Toate aceste ingrediente se pun în vasul blenderului, împreună cu apa și se amestecă foarte bine, până la omogenizare totală.

Mod de administrare:

Se recomanda câte două pahare de suc, de trei ori pe zi, înaintea meselor principale. Cura se ține timp de trei zile, apoi se face o pauză de șapte-zece zile, după care se poate relua.

Distribuie pe: