In fiecare an, pe 27 iunie, credinciosii ortodocsi il cinstesc pe Sfantul Cuvios Samson. Acesta a fost un medic compasiv care ii ajuta pe toti cei ce veneau la el cu diverse suferinte fizice sau spirituale, fara a le cere vreun ban.

Calendar ortodox 27 iunie 2024. Sfantul Samson cel Mare vindeca pe cei afectati de boli incurabile; pe langa priceperea medicala, el avea si darul Domnului de a aduce vindecari, datorita faptelor sale bune si credintei sale profunde in Dumnezeu. Rugaciunea adresata Sfantului Samson este mult mai puternica daca este rostita in ziua sarbatorii.

Calendar ortodox 27 iunie 2024. Cine a fost Sfantul Cuvios Samson
Sfantul Cuvios Samson s-a nascut intr-o familie bogata din Roma antica si era ruda cu imparatul Constantin cel Mare (306-337). Samson a fost un medic milostiv, care trata atat bolile trupesti, cat si pe cele sufletesti ale celor suferinzi.

Dupa ce si-a impartit averea saracilor, Samson a intrat intr-o manastire, iar patriarhul Mina l-a hirotonit preot. Dupa ce l-a vindecat pe imparatul Iustinian, a primit de la acesta o casa pentru saraci. Samson s-a ingrijit de cei nevoiasi pana la sfarsitul vietii sale, conform crestinortodox.ro. A murit in anul 530 si a fost inmormantat in biserica Sfantului Mucenic Mochie.

Rugaciunea facatoare de minuni catre Sfantul Cuvios Samson

Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor si cu suspinurile cele dintru adanc ai facut ostenelile tale insutit roditoare; si te-ai facut luminator lumii, stralucind cu minunile, Samson, parintele nostru. Roaga-te lui Hristos Dumnezeu ca sa mantuiasca sufletele noastre.

Distribuie pe: