ValentinaVNB

Ce mâncau Nicolae şi Elena Ceauşescu în noaptea de Revelion

<h3>Na&tcedil;ionalismului ceau&scedil;ist pare a se fi reg&abreve;sit &scedil;i în rândul preferin&tcedil;elor culinare ale fostului dictator&period;<&sol;h3>&NewLine;<p>Mesele familiei Ceau&scedil;escu nu erau înc&abreve;rcate de mânc&abreve;ruri rafinate&comma; cum poate am fi tenta&tcedil;i a crede&period; Gusturile lui Nicolae Ceau&scedil;escu erau orientate c&abreve;tre meniurile tradi&tcedil;ionale chiar &scedil;i în noaptea de Revelion&comma; sarmalele fiind neplisite de pe masa acestuia&comma; scrie gandul&period;info&period;<&sol;p>&NewLine;<p>&OpenCurlyDoubleQuote;Nici nu se compar&abreve; rafinamentele culinare de acum cu a&scedil;a-zisele rafinamente de la mesele Ceau&scedil;e&scedil;tilor&comma; chiar dac&abreve; &scedil;i ei ar fi avut acces&comma; s&abreve; zicem&comma; la fructe de mare&period; Dar nu le pl&abreve;ceau”&comma; poveste&scedil;te fiica lui Marin Ceau&scedil;escu &lpar;fratele mai mare al fostului lider comunist&rpar;&comma; în volumul &OpenCurlyDoubleQuote;Nu regret&comma; nu m&abreve; jelesc&comma; nu strig”&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Ei mâncau mânc&abreve;ruri tradi&tcedil;ionale&comma; sarmale&comma; friptur&abreve;&comma; pui la ceaun&comma; piftie&comma; salat&abreve; de boeuf&comma; care oricum nu lipseau de la mesele de s&abreve;rb&abreve;toare&period; Dac&abreve; lipseau era vai &scedil;i-amar&excl;”<&sol;p>&NewLine;<p>&OpenCurlyDoubleQuote;Tanti Lenu&tcedil;a mai bea b&abreve;uturi dulci&comma; pentru femei&comma; dar nu se îmb&abreve;ta&period; Lui Nicolae Ceau&scedil;escu îi mai pl&abreve;ceau în special preparatele tradi&tcedil;ionale din pe&scedil;te&colon; ciorba de pe&scedil;te&comma; plachia &scedil;i saramura&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Dar marea lui pasiune r&abreve;mâneau sarmalele&period; De b&abreve;ut&comma; se mai bea vin alb &scedil;i &tcedil;uic&abreve; de prun&abreve;&comma; fiart&abreve; &scedil;i îndulcit&abreve;&period; Cam &abreve;sta era meniul lor de ani de zile&comma; la petreceri&comma; la anivers&abreve;ri sau la Revelion”&comma; mai spune ea&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad1" id&equals;"quads-ad1" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>Meniul se întocmea de regul&abreve; cu o sear&abreve; înainte&comma; buc&abreve;t&abreve;reasa preg&abreve;tind mâncare pentru 8-15 persoane&period; Cele mai cerute erau ciorbele acrite din bel&scedil;ug&comma; fripturile la gr&abreve;tar &scedil;i prazul umplut cu carne&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Cât despre cei doi câini&comma; Corbul &scedil;i Sarona&comma; &scedil;i ace&scedil;tia se puteau bucura de talentul de buc&abreve;t&abreve;reas&abreve; al Irinei Sava&period; Dac&abreve; diminea&tcedil;a mâncau cremvru&scedil;ti&comma; la prânz puteau &OpenCurlyDoubleQuote;servi” budinc&abreve; de brânz&abreve; cu spaghete&comma; legat&abreve; cu zece ou&abreve;&comma; sau carne de vit&abreve; cu zarzavat&period;&NewLine;

Distribuie pe:
Exit mobile version