Ceaiul de hibiscus are multiple proprietăţi curative ca:

Normalizarea tensiunii arteriale, este recomandat pentru o bună digestie, elimină stările de balonare, ajută inima, redă fermitatea pielii, elimină apa reţinută în exces, curăţă eficient căile nazale, esofagul şi plămânii.

Reduce colesterolul, controlează diabetul, combate simptomele răcelii, combate anxietatea şi depresia, combate infarctul şi anevrismul arterelor, are grijă de ficat, luptă împotriva cancerului.

Ceaiul de hibiscus este şi un bun diuretic şi este recomandat celor care suferă de afecţiuni ale rinichilor să consume infuzie de hibiscus neîndulcită, este recomandat şi persoanelor care se confruntă cu risc sporit de atac de cord sau atac cerebral.

Ceaiul de hiscus elimină stresul, întăreşte sistemul imunitar, îmbunătăţeşte digestia şi ne ajută să slăbim, fiind supranumit LICOAREA FARAONILOR.

Ceaiul de hibiscus ajută la slăbit datorită faptului că ne oferă o senzaţie de saţietate, nu conţine calorii, are efect diuretic şi reduce absorbţia de carbohidraţi.

În combinaţie cu piper ceaiul de hibiscus va fi mult mai valoros, iar consumat dimineaţa înlocuieşte cu succes cafeaua, oferindu-ne energia necesară pentru întreaga zi.

Extractul din plantă de hibiscus este un remediu excelent pentru îndepărtarea ridurilor.

PREPARARE CEAI DE HIBISCUS:

Putem folosi reţeta clasică punând o măsură dozatoare de flori de hibiscus peste care vom turna 250 ml. de apă clocotită şi lăsăm la infuzat cca. 8 minute, strecurăm şi îndulcim cu miere sau zahăr.

Pentru diversificare putem folosi şi urămtoarea reţetă:

Avem nevoie de 1 baton scorţişoară, 1 lingură miere, 3 linguriţe dozatoare de flori de hibiscus, 3 căni de apă şi sucul de la o portocală.

Fierbem apa, adăugăm florile de hibiscus şi batonul de scorţişoară şi lăsăm la infuzat 6-8 minute, după care filtrăm, adăugăm mierea şi sucul de portocală.

Distribuie pe: