ValentinaVNB

Ceaiul de pătrunjel – beneficii pentru sănătate

<p>Ceaiul de p&abreve;trunjel este capabil s&abreve; detoxifice corpul&comma; îmbun&abreve;t&abreve;țește vederea&comma; stimuleaz&abreve; sistemul imunitar&comma; protejeaz&abreve; împotriva bolilor cronice&comma; previne formarea tumorilor&comma; ajut&abreve; s&abreve;n&abreve;tatea inimii&comma; atenueaz&abreve; inflamațiile&comma; îmbun&abreve;t&abreve;țește respirația&comma; protejeaz&abreve; împotriva astmului&comma; regleaz&abreve; menstruația și reduce riscul malformațiilor congenitale&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Acest ceai are propriet&abreve;ți antiinflamatoare&comma; anti-tumorale&comma; anti-canceroase&comma; antioxidante&comma; stimulante&comma; antiseptice&comma; relaxante și detoxifiante&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Reducerea riscului de cancer <&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>În afar&abreve; de propriet&abreve;țile anti-tumorale&comma; acest ceai beneficiaz&abreve; de o gam&abreve; de flavonoide și de alți compuși chimo-protectori care pot neutraliza celulele canceroase înainte de a produce leziuni ale țesuturilor și stimuleaz&abreve; apoptoza&period; Acest lucru poate reduce în mod semnificativ riscul de cancer&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Concentratiile puternice de vitamina C și A din ceai îl fac un stimulent excelent al sistemului imunitar&period; Vitamina C stimuleaz&abreve; producerea de celule albe din sânge și poate acționa ca un antioxidant pentru contracararea efectelor cancerului cauzat de radicalii liberi&comma; protejând în același timp organismul împotriva unui num&abreve;r de boli cronice&comma; cum ar fi bolile cardiace și diabetul&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad1" id&equals;"quads-ad1" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p><strong>Bogat în fier<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>Este bogat în fier&comma; fiind o modalitate excelent&abreve; de a îmbun&abreve;t&abreve;ți circulația în organism și de a preveni anemia&period; Fierul este o parte esențial&abreve; a producției de celule roșii în sânge&comma; care ajut&abreve; s&abreve; aduc&abreve; sângele oxigenat celulelor care au nevoie de nutrienți și oxigen pentru reparare și funcționare&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Vitamina A este un nutrient cheie pentru s&abreve;n&abreve;tatea noastr&abreve; general&abreve; și funcționeaz&abreve; în special pentru s&abreve;n&abreve;tatea vederii&period; Aceasta se g&abreve;sește și în ceaiul de p&abreve;trunjel și poate preveni stresul oxidativ&comma; sc&abreve;zând riscul de apariție a cataractei și prevenirea degener&abreve;rii maculare&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad3" id&equals;"quads-ad3" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>Ceaiul de p&abreve;trunjel poate stimula urinarea și cur&abreve;țarea general&abreve; a vezicii urinare și a rinichilor&period; Elimin&abreve; în mod rapid excesul de toxine&comma; gr&abreve;simi&comma; s&abreve;ruri și ap&abreve;&period; Este legat de numeroase studii în ceea ce privește reducerea apariției infecțiilor vezicii urinare și a pietrelor la rinichi&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Recomandat în dietele de sl&abreve;bire<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>Ceaiul de p&abreve;trunjel verde este recomandat în dietele de sl&abreve;bire pentru c&abreve; ajut&abreve; la dizolvarea gr&abreve;similor și stimuleaz&abreve; metabolismul&period; O can&abreve; de ceai de p&abreve;trunjel b&abreve;ut&abreve; pe stomacul gol reduce apetitul și calmeaz&abreve; senzația de foame&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad4" id&equals;"quads-ad4" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>În plus&comma; p&abreve;trunjelul este benefic în reglarea nivelului de zah&abreve;r din sânge și prevenirea&comma; astfel&comma; a senzației de amețeal&abreve; sau de leșin cauzate de sc&abreve;derea brusc&abreve; a glicemiei&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Pentru a prepara ceai de p&abreve;trunjel adaugați dou&abreve; lingurițe rase de frunze de p&abreve;trunjel uscate într-o can&abreve;&comma; apoi turnați deasupra lor ap&abreve; clocotit&abreve;&comma; acoperiți și l&abreve;sați la infuzat pentru cel puțin 5 minute&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Ceaiul de p&abreve;trunjel poate fi consumat fierbinte&comma; la temperatura camerei sau rece și îl puteți p&abreve;stra în frigider pân&abreve; la dou&abreve; zile&period; Pentru c&abreve; ceaiul de p&abreve;trunjel poate avea un gust ușor amar&comma; se recomand&abreve; îndulcirea lui cu puțin&abreve; miere și îmbun&abreve;t&abreve;țirea aromei cu feliuțe de l&abreve;mâie&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Atenție&excl; Acest ceai nu trebuie consumat de femeile îns&abreve;rcinate&comma; de cei cu afecțiuni renale preexistente și persoanele care utilizeaz&abreve; medicamente care dilueaz&abreve; sângele&excl; Dep&abreve;șirea dozei de 200 ml pe zi poate cauza o stare nervoas&abreve;&comma; vom&abreve;&comma; greaț&abreve;&comma; scaun hemoragic&comma; diaree sau alte tulbur&abreve;ri digestive&period;<&sol;strong>&NewLine;

Distribuie pe:
Exit mobile version