<p>Dacă vrei să Ètii care sunt cele mai bune ceaiuri pentru scăderea glicemiei, ai ajuns unde trebuie. În termeni medicali, nivelul crescut de zahăr din sânge se numeÈte „hiperglicemie”.</p>
<p>Această problemă apare fie atunci când pancreasul nu secretă suficientă insulină, fie când corpul nu poate utiliza corect insulina.</p>
<p><strong>Ceaiuri pentru scăderea glicemiei</strong></p>
<p><strong>Ceai de afin</strong></p>
<p>Afinul este unul din cele mai eficiente hipoglicemiante naturale. ConÈine cantităÈi mari de mirtilină, un compus pe care botaniÈtii îl numesc „insulina vegetală”.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad1" id="quads-ad1" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Împotriva diabetului se folosesc frunzele de afin sau chiar afinele. Frunzele trebuie culese înainte de maturizarea fructelor.</p>
<p>Pune 1 linguriÈă de frunze de afin uscate la infuzat în 200 ml de apă clocotită. Bea câte 2-3 căni de ceai de afin pe zi, fără zahăr (poÈi folosi zaharină).</p>
<p>Cura durează 40 de zile. PoÈi relua consumul acestui ceai după 15 zile de pauză.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad3" id="quads-ad3" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Dacă foloseÈti fructe uscate de afin, pune 20 g de afine la fiert în 500 ml de apă, timp de 2-3 minute. Închide focul, pune capacul Èi lasă fructele la infuzat încă 15 minute.</p>
<p><strong>Ceai de frunze de dud, nuc sau busuioc</strong></p>
<p>Prepară ceaiul dintr-o singură plantă sau foloseÈte o combinaÈie de frunze de dud, frunze de nuc sau de busuioc.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad4" id="quads-ad4" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Doza este de 1-2 linguri de frunze la 200 ml de apă clocotită.</p>
<p><strong>Ceai de urzică</strong></p>
<p>Autorul recomandă o infuzie din frunze de urzică, mentă, cicoare, păpădie Èi cicoare. Această asociere contribuie la scăderea concentraÈiei din sânge. Are totodată o acÈiune împotriva microbilor Èi a hemoragiilor, precum Èi de stimulare digestivă.</p>
<p><strong>Ceai de salvie</strong></p>
<p>Salvia este o altă plantă deseori menÈionată în tratamentele naturiste pentru diabet. Ceaiul se obÈine din 2 linguriÈe de frunze Èi 250 ml de apă.</p>
<p>Se beau câte 2-3 căni de ceai de salvie pe zi. Are efect hipoglicemiant, antiseptice Èi carminative.</p>
<p><strong>Ceai de teci de fasole</strong></p>
<p>O ultimă plantă utilă contra diabetului este fasolea verde. Mai precis tecile de fasole verde. Acestea se mărunÈesc Èi se folosesc 1-2 linguri la 1 cană cu apă. Se fierb preÈ de 10-15 minute.</p>
<p>Doza zilnică recomandată este 3-4 căni. Pe lângă efectul de scădere a glicemiei, ceaiul din teci de fasole ajută la eliminarea toxinelor din corp.

Ceaiuri care ajută la scăderea GLICEMIEI
