Din copilărie ne amintim cu mare plăcere de momentele minunate petrecute alături de bunici, care mereu făceau tot posibilul să ne facă cele mai bune mâncăruri și să ne îndeplinească toate poftele.
Cel mai admirabil aspect era, totuși, acela că bunicii mereu aveau pregătite leacuri bătrânești magice pentru orice problemă.
Aici v-am pregătit o serie de astfel de leacuri, care vă pot ajuta și vă pot reaminti de acele momente plăcute din copilărie.
Usturoiul, cel mai bun aliat împotriva răcelii
Este deja bine cunoscut din legende că usturoiul alungă vampirii, iar bunicul spune că antioxidanții din el pot ține departe și virușii.
Usturoiul este considerat cel mai bun remediu pentru răceală; prin urmare, dacă îi accepți gustul și mirosul, merită să încerci. Poți să consumi un cățel de usturoi crud, să îl fierbi în apă și să faci un ceai sau să îl adaugi în mâncare, pentru a opri strănuturile.
Șosete umede, pentru congestie nazală și febră
Acest remediu, deși ciudat la prima citire, poate ajuta la scăderea febrei și a congestiei nazale.
Ce trebuie să faci: încălzește-ți picioarele in apă fierbinte, înmoaie o pereche de șosete subțiri din bumbac in apă rece, stoarce-le și apoi pune-le in picioare exact înainte să te culci. Peste ele trage o pereche de șosete de lână. Șosetele subțiri ar trebui să se usuce până dimineața și tu să te simți mai bine.
Mierea, pentru alinarea durerilor de gât
Mierea este eficientă în tratarea durerilor de gât întrucât are proprietăţi antibacteriene. Aceasta poate fluidiza secrețiile și reduce inflamația din gât.
Ea poate fi consumată ca atare pentru a calma instant gâtul, în ceaiul preferat sau pur și simplu se pot adăuga 2 linguri de miere într-o ceașcă cu apă fierbinte și se poate bea de câteva ori pe zi. Mai mult, ea te ajută să ai și un somn liniștit.
Apa cu sare, un remediu simplu și rapid
Bunicii și mamele noastre aveau mare dreptate când ne spuneau să facem gargară cu apă sărată. Ea ne poate calma inflamația din gât și ne menține gura curată.
Marea majoritate a rețetelor de casă recomandă un sfert sau jumătate de lingură de sare la o ceașcă de apă călduță. Se face gargară timp de 1-3 minute, ori de câte ori este nevoie. De asemenea, se poate face gargară și cu bicarbonat.
Frunze de pătlagină, pentru mâncărimi
Un alt leac îndrăgit de multe bunici implică frunze de pătlagină, care aplicate peste zona cu probleme combat imediat mâncărimea, durerea şi preveneau apariția inflamației.