ValentinaVNB

Cimbru cu miere și lămâie – Te scapă de tuse, dureri în gât sau bronșită

<p>Cimbrul este cunoscut inca din Antichitate pentru beneficiile pe care le ofera sanatatii&period; Are o aroma inconfundabila care ofera mancarurilor un gust deosebit&period; Poate fi folosit pentru condimentarea carnii&comma; pestelui&comma; cartofilor&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Exista numeroase studii care confirma efectele benefice ale cimbrului&comma; asa ca este minunat sa il ai in casa si nu doar pe timpul sezonului de gripa&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Cimbru cu lamaie – reteta<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p><strong>Ingrediente&colon;<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>3 tulpini de cimbru cu frunze proaspete sau 2 tulpini cu frunze uscate<br &sol;>&NewLine;250ml apa<br &sol;>&NewLine;Un colt de lamaie sau zeama de lamaie<br &sol;>&NewLine;miere dupa gust<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad1" id&equals;"quads-ad1" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p><strong>Mod de preparare<&sol;strong>&colon;<&sol;p>&NewLine;<p>Puneti apa pe foc pana ajunge la temperatura de fierbere&period; Puneti tulpinile de cimbru intr-o cana si adaugati apa fierbinte&period; Acoperiti cana si lasati ceaiul sa infuzeze 10 minute daca folositi cimbru verde sau 7 min daca folositi planta uscata&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Indepartati tulpinile de planta si adaugati lamaia inainte de a consuma ceaiul&period; Puteti indulciti cu putina miere&period; Se poate bea cald sau rece&comma; pe timp de vara chiar si cu gheata&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad3" id&equals;"quads-ad3" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>&ast; Puteti pastra ceaiul in frigider pana la o saptamana<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Sfat&colon;<&sol;strong> Pentru a avea un efect si mai puternic impotriva racelilor si gripei puteti adauga in ceai si cateva bucatele de scortisoara&comma; combinatia de gust este incantatoare<&sol;p>&NewLine;<p>Consumul de ceai de cimbru in mod regulat este deosebit de benefic pentru sanatate datorita abundentei acestei bauturi in antioxidanti&comma; vitamine si minerale&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad4" id&equals;"quads-ad4" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>Cantitatea maxima recomandata pe a fi bauta este de 2 pana la 4 cani pe zi&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Posibile efecte secundare<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>In general pentru aceasta bautura nu exista contraindicatii daca este consumata in cantitatile recomandate&comma; totusi in cazuri rare unele persoane pot avea alergie la cimbru&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Femeile insarcinate nu ar trebui sa consume cimbru&comma; de asemenea&comma; deoarece au demonstrat ca prezinta activitate abortiva&period; Siguranta pentru femeile care alapteaza nu este stabilita&comma; deoarece in prezent nu exista dovezi stiintifice privind acest lucru&period;&NewLine;

Distribuie pe:
Exit mobile version