<p><strong>Ingrediente:</strong></p>
<p>140 g unt, 60 g untură, 400 g făină de grâu, 100 g smântână, 100 ml lapte, 2 ouă, 1 lingură zeamă de lămâie, 100 g gem.</p>
<p><strong>Mod de preparare:</strong></p>
<p>Untura Èi untul se pun în congelator pentru o oră Èi jumătate. După 1 h 30 min, ingredientele se scot din congelator Èi se taie în cuburi mici. Acestea se amestecă cu făina, cernută printr-o sită, până ce toate ingrediente sunt încorporate într-un aluat omogen.</p>
<p>Într-un bol separat se amestecă împreună laptele, smântâna, gălbenuÈurile de ou Èi zeama de lămâie.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.94 -->
<div class="quads-location quads-ad1" id="quads-ad1" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Peste compoziÈia pe bază de lapte se adaugă aluatul obÈinut din făină Èi se frământă viguros până ce se obÈine un aluat omogen.</p>
<p>Când aluatul este gata, se acoperă cu folie alimentară Èi se dă la frigider timp de o oră.</p>
<p>După o oră, se scoate aluatul din frigider, se aÈează pe suprafaÈa de lucru, pudrată în prealabil cu puÈină făină, Èi se împarte în 6 părÈi egale.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.94 -->
<div class="quads-location quads-ad3" id="quads-ad3" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Fiecare bucată de aluat se întinde, cu ajutorul sucitorului, în formă de cerc. Fiecare cerc se secÈionează în 12 triunghiuri egale.</p>
<p>La baza fiecărui tringhi se pune câte o linguriÈă de gem preferat Èi se rulează cornuleÈele.</p>
<p>Se tapetează cu hârtie de copt o tavă încăpătoare, se aÈează cornuleÈele în tavă, la câÈiva cm unul faÈă de altul, Èi se dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.94 -->
<div class="quads-location quads-ad4" id="quads-ad4" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Se lasă la copt pentru aproximativ 20 de minute. Când sunt gata, se scot cornuleÈele din cuptor Èi se lasă să se răcească.</p>
<p>După ce ajung la temperatura camerei pot fi presărate cu zahăr pudră, fulgi de migdale, nuci măcinate etc.

Cornulețe fragede pe bază de untură – se fac foarte ușor și se mențin proaspete zile întregi
