ValentinaVNB

Cornulețe fragede pe bază de untură – se fac foarte ușor și se mențin proaspete zile întregi

<p><strong>Ingrediente&colon;<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>140 g unt&comma; 60 g untur&abreve;&comma; 400 g f&abreve;in&abreve; de grâu&comma; 100 g smântân&abreve;&comma; 100 ml lapte&comma; 2 ou&abreve;&comma; 1 lingur&abreve; zeam&abreve; de l&abreve;mâie&comma; 100 g gem&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Mod de preparare&colon;<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>Untura și untul se pun în congelator pentru o or&abreve; și jum&abreve;tate&period; Dup&abreve; 1 h 30 min&comma; ingredientele se scot din congelator și se taie în cuburi mici&period; Acestea se amestec&abreve; cu f&abreve;ina&comma; cernut&abreve; printr-o sit&abreve;&comma; pân&abreve; ce toate ingrediente sunt încorporate într-un aluat omogen&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Într-un bol separat se amestec&abreve; împreun&abreve; laptele&comma; smântâna&comma; g&abreve;lbenușurile de ou și zeama de l&abreve;mâie&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;94 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad1" id&equals;"quads-ad1" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>Peste compoziția pe baz&abreve; de lapte se adaug&abreve; aluatul obținut din f&abreve;in&abreve; și se fr&abreve;mânt&abreve; viguros pân&abreve; ce se obține un aluat omogen&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Când aluatul este gata&comma; se acoper&abreve; cu folie alimentar&abreve; și se d&abreve; la frigider timp de o or&abreve;&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Dup&abreve; o or&abreve;&comma; se scoate aluatul din frigider&comma; se așeaz&abreve; pe suprafața de lucru&comma; pudrat&abreve; în prealabil cu puțin&abreve; f&abreve;in&abreve;&comma; și se împarte în 6 p&abreve;rți egale&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;94 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad3" id&equals;"quads-ad3" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>Fiecare bucat&abreve; de aluat se întinde&comma; cu ajutorul sucitorului&comma; în form&abreve; de cerc&period; Fiecare cerc se secționeaz&abreve; în 12 triunghiuri egale&period;<&sol;p>&NewLine;<p>La baza fiec&abreve;rui tringhi se pune câte o linguriț&abreve; de gem preferat și se ruleaz&abreve; cornulețele&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Se tapeteaz&abreve; cu hârtie de copt o tav&abreve; înc&abreve;p&abreve;toare&comma; se așeaz&abreve; cornulețele în tav&abreve;&comma; la câțiva cm unul faț&abreve; de altul&comma; și se d&abreve; tava la cuptorul preînc&abreve;lzit la 180 grade Celsius&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;94 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad4" id&equals;"quads-ad4" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>Se las&abreve; la copt pentru aproximativ 20 de minute&period; Când sunt gata&comma; se scot cornulețele din cuptor și se las&abreve; s&abreve; se r&abreve;ceasc&abreve;&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Dup&abreve; ce ajung la temperatura camerei pot fi pres&abreve;rate cu zah&abreve;r pudr&abreve;&comma; fulgi de migdale&comma; nuci m&abreve;cinate etc&period;&NewLine;

Distribuie pe:
Exit mobile version