<p>Vă prezentăm o reÈetă de costiÈe delicioase de porc, la cuptor. Datorită unui sos special, carnea se obÈine fragedă Èi suculentă, cu o crustă rumenă Èi apetisantă.</p>
<p>Chiar dacă costiÈele se prepară foarte simplu, rezultatul cu siguranÈă va fi peste măsura aÈteptărilor. Dacă doriÈi să savuraÈi niÈte costiÈe aromate precum cele pregătite în aer liber, vă îndemnăm să încercaÈi neapărat reÈeta de mai jos.</p>
<p><strong>Ingrediente:</strong></p>
<p>750 g costiÈe de porc (cu puÈină slănină), 1 lingură de muÈtar, 800 ml suc de viÈine, 2 linguri de sos barbeque, 1 lingură de miere naturală, sare, piper negru măcinat.</p>
<p><strong>Mod de preparare:</strong></p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad1" id="quads-ad1" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>1. SpălaÈi costiÈele Èi uscaÈi-le pe un prosop de hârtie. TăiaÈi-le porÈii de mărimea dorită.</p>
<p>2. AÈezaÈi carnea într-un bol mai adânc. PotriviÈi-o cu sare Èi piper negru măcinat. AmestecaÈi.</p>
<p>3. AdăugaÈi în bol muÈtarul Èi amestecaÈi. LăsaÈi carnea să se marineze la temperatura camerei, timp de 30 de minute.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad3" id="quads-ad3" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>4. PuneÈi o tigaie uscată pe foc. PrăjiÈi costiÈele (în tigaia încinsă uscată) timp de 3-4 minute pe fiecare parte, la foc moderat.</p>
<p>5. TurnaÈi în tigaie sucul de viÈine. Acesta trebuie să acopere complet carnea.</p>
<p>6. Când sucul va începe să fiarbă, faceÈi focul mai mic Èi acoperiÈi tigaia cu un capac. ÎnăbuÈiÈi timp de aproximativ 30 de minute, până carnea va fi gata.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad4" id="quads-ad4" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>7. AÈezaÈi costiÈele într-o strecurătoare Èi lăsaÈi-le să se scurgă bine.</p>
<p>8. Într-un bol, amestecaÈi sosul barbeque cu mierea. AÈezaÈi în bol carnea (bine scursă) Èi amestecaÈi.</p>
<p>9. TapetaÈi o tavă de copt cu hârtie Èi aranjaÈi pe aceasta costiÈele. DaÈi tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 250°C Èi coaceÈi carnea până aceasta se va rumeni.</p>
<p>10. ServiÈi costiÈele fierbinÈi, cu ceapă verde Èi legume.</p>
<p>Poftă bună!

Costițe de porc la cuptor – atât de delicioase, încât nici nu zici că nu sunt făcute la gratar!
