ValentinaVNB

Cum faci slănină la saramură. Rețetă ușoară, ca la țară

<p>Slanina este un aperitiv foarte popular&period; Poate încerci aceast&abreve; rețet&abreve; delicioas&abreve;&colon;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Ingrediente&colon; <&sol;strong>1&period;5 kg de slanina sau piept de porc&comma; 10-12 catei de usturoi&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Pentru saramura&colon; <&sol;strong>1 litru de apa&semi; 8 linguri de sare de muraturi&comma; 3-4 foi de dafin&semi; 4-5 boabe de piper negru&semi; 4-5 boabe de ienibahar&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Mod de preparare&colon;<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>1&period; Pregatiti mai intai saramura&colon; turnati apa intr-o oala&comma; adaugati sare&comma; foi de dafin&comma; piper boabe&comma; ienibahar si amestecati&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;94 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad1" id&equals;"quads-ad1" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>2&period; Din momentul in care saramura incepe sa clocoteasca&comma; mai fierbeti-o 3-4 minute&period; Sarea trebuie sa se dizolve complet&period;<&sol;p>&NewLine;<p>3&period; Lasati saramura sa se raceasca complet&period;<&sol;p>&NewLine;<p>4&period; Spalati bine slanina&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;94 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad3" id&equals;"quads-ad3" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>5&period; Apoi portionati-o in bucati pentru a va incadra mai usor in borcan&period;<&sol;p>&NewLine;<p>6&period; Tocati usturoiul in felii subtiri&period;<&sol;p>&NewLine;<p>7&period; Adaugati putin usturoi in interiorul borcanului&period; Puneti pune si cateva bucati de slanina cu fata in jos si presarati peste fiecare strat de slanina cu un strat de usturoi&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;94 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad4" id&equals;"quads-ad4" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>8&period; Se toarna saramura rece in recipient&comma; astfel incat slanina sa fie complet acoperita&period; Adaugam si frunze de dafin si piper&period;<&sol;p>&NewLine;<p>9&period; Acoperiti borcanul cu un capac si lasati-l sa stea la temperatura camerei timp de 2 zile&period; Apoi punem borcanul la frigider pentru inca 2 zile&period;<&sol;p>&NewLine;<p>10&period; Dupa cele 4 zile scoatem slanina din saramura&period;<&sol;p>&NewLine;<p>11&period; Uscati bucatile de slanina cu prosoape de hartie&period;<&sol;p>&NewLine;<p>12&period; Infasurati fiecare bucata de slanina in hartie de copt sau folie&period; Se pastreaza la congelator&period; Cand doriti alegeti doar o bucata de slanina&comma; lasati-o sa se dezghete in frigider&comma; o feliati si puteti servi&period;&NewLine;

Distribuie pe:
Exit mobile version