<p>Slanina este un aperitiv foarte popular. Poate încerci această reÈetă delicioasă:</p>
<p><strong>Ingrediente: </strong>1.5 kg de slanina sau piept de porc, 10-12 catei de usturoi.</p>
<p><strong>Pentru saramura: </strong>1 litru de apa; 8 linguri de sare de muraturi, 3-4 foi de dafin; 4-5 boabe de piper negru; 4-5 boabe de ienibahar.</p>
<p><strong>Mod de preparare:</strong></p>
<p>1. Pregatiti mai intai saramura: turnati apa intr-o oala, adaugati sare, foi de dafin, piper boabe, ienibahar si amestecati.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.94 -->
<div class="quads-location quads-ad1" id="quads-ad1" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>2. Din momentul in care saramura incepe sa clocoteasca, mai fierbeti-o 3-4 minute. Sarea trebuie sa se dizolve complet.</p>
<p>3. Lasati saramura sa se raceasca complet.</p>
<p>4. Spalati bine slanina.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.94 -->
<div class="quads-location quads-ad3" id="quads-ad3" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>5. Apoi portionati-o in bucati pentru a va incadra mai usor in borcan.</p>
<p>6. Tocati usturoiul in felii subtiri.</p>
<p>7. Adaugati putin usturoi in interiorul borcanului. Puneti pune si cateva bucati de slanina cu fata in jos si presarati peste fiecare strat de slanina cu un strat de usturoi.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.94 -->
<div class="quads-location quads-ad4" id="quads-ad4" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>8. Se toarna saramura rece in recipient, astfel incat slanina sa fie complet acoperita. Adaugam si frunze de dafin si piper.</p>
<p>9. Acoperiti borcanul cu un capac si lasati-l sa stea la temperatura camerei timp de 2 zile. Apoi punem borcanul la frigider pentru inca 2 zile.</p>
<p>10. Dupa cele 4 zile scoatem slanina din saramura.</p>
<p>11. Uscati bucatile de slanina cu prosoape de hartie.</p>
<p>12. Infasurati fiecare bucata de slanina in hartie de copt sau folie. Se pastreaza la congelator. Cand doriti alegeti doar o bucata de slanina, lasati-o sa se dezghete in frigider, o feliati si puteti servi.

Cum faci slănină la saramură. Rețetă ușoară, ca la țară
