În articolul de astăzi, vă vom arăta o tehnică de masaj derivată din presopunctură, care este extrem de simplă și în același timp foarte eficientă.

Tot ce trebuie să faceți este să aplicați o ușoară presiune pe frunte în zona dintre sprâncene. Cu această tehnică, veți putea vindeca durerile de cap sau infecțiile sinusale.

Așadar, data viitoare când începeți să simțiți durere sau disconfort, încercați această tehnică de vindecare veche în loc să luați analgezice.

Eficacitatea sa a fost testată de-a lungul timpului, atât în ​​medicina tradițională chineză, cât și în Ayurveda indiană.

De ce aplicarea presiunii pe frunte ajută corpul?

Conform învățăturilor antice și a unor oameni de știință actuali, această tehnică este eficientă deoarece stimulează fluxul de energie prin căile de energie situate în zona capului.

Conform acestei teorii, bolile sau durerile organelor sunt cauzate de blocarea sau încetinirea fluxului de energie vitală.

Organele sunt conectate la anumite puncte ale corpului și prin stimularea acestor puncte putem restabili fluxul de energie către un anumit organ sau loc de pe corp.

Punctele de presopunctură sunt cele mai prezente pe cap, mâini (palme) și picioare (picioare).

Punctul pe care îl vom stimula se numește GV24 . Este situat pe frunte între sprâncene, deasupra celui de-al treilea ochi imaginar. În acest moment trece meridianul care intersectează centrul feței noastre.

Prin stimularea acestuia, se întâmplă următoarele lucruri: fluxul de energie din zona capului este restabilit; circulația sângelui se va îmbunătăți; tensiunea musculară este redusă; funcțiile creierului sunt stimulate; oboseala este eliminată; diferite tipuri de dureri de cap sunt ameliorate

Stimulând acest punct, vă puteți îmbunătăți concentrația și puteți atenua sau elimina complet durerile de cap.

Și pentru că este situat în al treilea ochi, îți vei consolida și sentimentul de intuiție și îți vei îmbunătăți sensibilitatea.

Cum să stimulezi punctul GV24: Așezați degetul pe punctul indicat și folosiți vârful acestuia pentru a efectua un masaj circular timp de 45 de secunde până la 1 minut. Apoi, faceți o pauză câteva clipe pentru a respira adânc. Apoi repetați toată stimularea punctului și faceți din nou o pauză cu respirația. Repetați întregul proces de 3 până la 4 ori.

Utilizați această procedură după cum este necesar de mai multe ori pe zi, de fiecare dată când aveți dureri de cap, infecții ale sinusurilor, oboseală sau alte dureri de cap.

Alte beneficii ale stimulării GV24: Pe lângă beneficiile deja menționate mai sus, această tehnică are efecte de întinerire, îmbunătățește starea pielii, previne formarea ridurilor și lăsarea pielii pe față sau în jurul ochilor.

De asemenea, vă va scuti de tensiunea nervoasă și vă va susține metabolismul. De asemenea, vă stimulează sângele și sistemul limfatic, oprește pielea și grăbește procesele de vindecare din organism.

Distribuie pe: