ValentinaVNB

Cum sa pastrezi mancarea gatita in frigider. Cum si cat o tii fara sa se strice

<p>Pastrarea corecta a alimentelor este esentiala pentru a evita risipa si pentru a mentine siguranta alimentara&period; Iata cateva sfaturi importante&colon;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>1&period; Racirea Rapida&colon;<&sol;strong><br &sol;>&NewLine;Dupa ce mancarea a fost gatita&comma; asigura-te ca o racesti cat mai repede posibil inainte de a o pune in frigider&period; Alimentele gatite trebuie sa fie aduse la o temperatura sigura &lpar;sub 4°C&rpar; in cel mult 2 ore pentru a preveni proliferarea bacteriilor&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>2&period; Depozitare Corecta&colon;<&sol;strong><br &sol;>&NewLine;Alege recipiente sigilate sau acoperite pentru a pastra mancarea&period; Recomandat este sa folosesti recipiente din plastic sau sticla care pot rezista temperaturilor scazute si nu transfera mirosuri neplacute&period; Foloseste folie de plastic sau folie de aluminiu pentru a infasura alimentele care nu au un recipient adecvat&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>3&period; Etichetare&colon;<&sol;strong><br &sol;>&NewLine;Marcheaza fiecare recipient cu data la care mancarea a fost gatita&period; Acest lucru iti va permite sa urmaresti cat timp a trecut de la preparare si sa eviti consumul alimentelor vechi si posibil nesigure&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>4&period; Depozitare pe Raftul de Sus&colon;<&sol;strong><br &sol;>&NewLine;Daca frigiderul tau are mai multe rafturi&comma; depoziteaza mancarea gatita pe raftul de sus&period; Acesta este cel mai rece loc din frigider si va ajuta la mentinerea temperaturii corespunzatoare pentru alimente&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad1" id&equals;"quads-ad1" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p><strong>5&period; Evita Suprapopularea&colon;<&sol;strong><br &sol;>&NewLine;Nu supraaglomera frigiderul cu alimente&comma; deoarece acest lucru poate impiedica circulatia aerului rece si sa duca la cresterea temperaturii interne&period; Asigura-te ca lasi spatiu intre recipiente pentru ca aerul sa circule&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>6&period; Evita Umezirea&colon;<&sol;strong><br &sol;>&NewLine;Inainte de a pune mancarea in frigider&comma; asigura-te ca nu are picaturi de apa pe suprafata&period; Excesul de umiditate poate promova dezvoltarea bacteriilor si mucegaiului&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>7&period; Foloseste Zona de Fructe si Legume&colon;<&sol;strong><br &sol;>&NewLine;Daca frigiderul tau are un compartiment special pentru fructe si legume&comma; este bine sa pastrezi alimentele gatite acolo&period; Aceasta zona are de obicei o umiditate mai mare&comma; ceea ce poate ajuta la mentinerea prospetimii&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad3" id&equals;"quads-ad3" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p><strong>Alimente gatite care trebuie consumate rapid<&sol;strong><br &sol;>&NewLine;Peste&colon; acest tip de mancare rezista la frigider doar 1- 2 zile dupa gatire&comma; asa ca iti recomandam sa il consumi in acest interval&comma; daca nu doresti sa ai probleme gastrointestinale&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Salate&colon; pentru acest tip de reteta va depinde daca este sau nu asezonata&period; Iti recomandam sa pastrezi salatele fara sos&comma; bine uscate&comma; deoarece vor ramane in stare buna 24 de ore&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Fructe de mare&colon; indiferent de modul in care sunt preparate&comma; crustaceele au termen de valabilitate de doua zile&period; Prin urmare&comma; daca ai de gand sa refrigerezi acest tip de mancare&comma; este foarte important sa tii cont de termenul de pastrare&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad4" id&equals;"quads-ad4" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>Oua&colon; ouale gatite precum omletele&comma; oua fierte&comma; etc&period; rezista pana la doua zile&comma; asa ca este indicat sa le consumi pana a doua zi&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Preparate bazate pe oua crude&colon; maionezele de casa&comma; sosurile preparate cu ou crud&comma; au termen de valabilitate maxim 24 de ore&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Alimente cu termen de valabilitate mediu&colon; 3-5 zile<&sol;strong><br &sol;>&NewLine;Exista si alte grupe de alimente a caror marja de expirare este putin mai mare decat precedentele&period; In acest caz vorbim despre&colon;<&sol;p>&NewLine;<p>Tocanite&colon; cele cu legume dureaza 3-4 zile&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Prajituri de casa&colon; aceste tipuri de alimente dureaza&comma; de obicei&comma; intre 3 si 4 zile&period; Daca prajiturile au topping de frisca&comma; acestea trebuie consumate in maxim 48 de ore&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Paste&colon; de orice fel ar fi &lpar;macaroane&comma; spaghete&comma; in salata&comma; cu legume…&rpar;&comma; expertii recomanda sa nu le pastrati la frigider mai mult de 3 pana la 5 zile dupa gatire&period; De fapt&comma; idealul este sa le consumi in decurs de doua zile&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Orez&comma; paste &colon; Mancarurile pe baza de paste sau orez sunt deosebit de delicate&period; Aceste feluri de mancare&comma; deoarece contin cantitati mari de amidon&comma; pot dezvolta bacterii Bacillus cereus atunci cand sunt lasate la temperatura camerei&period; Prin urmare&comma; cel mai sigur lucru de facut este sa pastrezi toate aceste tipuri de preparate la frigider si sa le consumi a doua zi sau cel tarziu in 2- 3 zile&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Lapte pasteurizat&colon; putem pastra o cutie deschisa de lapte la frigider timp de 5 zile&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Carnea&colon; odata gatita&comma; poate rezista pana la 3 sau 4 zile in conditii bune de consum&period; Va depinde de tipul de carne in cauza&comma; de continutul ei de grasime &lpar;cele care contin grasime rancezesc mai devreme&rpar; si de modul in care este preparat&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Ciorbe si supe fara carne&colon; aceste mancaruri&comma; preparate doar din legume rezista la frigider pana la 3-4 zile&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Ciorbe&comma; supe cu carne&colon; aceste preparate dureaza la frigider maxim 2-3 zile&period; Cel mai bine se pastreaza ciorbele acrite cu bors&comma; gatite cu carne de porc sau vita&comma; pana la maxim 4 zile&period;&NewLine;

Distribuie pe:
Exit mobile version