În articolul de mai jos, vom arunca o privire asupra celor mai populare medicamente naturale pentru scăderea colesterolului , astfel încât să îl puteți alege pe cel care vă atrage cel mai mult atenția.

Usturoi – Utilizarea usturoiului ca medicament natural datează din civilizațiile antice. În ultimii ani, s-a descoperit că unele dintre substanțele conținute în acesta pot avea efecte anti-aterosclerotice. Ei includ: Sulf, alicja, ajoen, s-alil cisteină.

Cu alte cuvinte, aceste substanțe au capacitatea de a preveni acumularea de substanțe grase pe pereții arterelor. De fapt, oamenii de știință au descoperit că persoanele care consumă mai mult usturoi au niveluri mai scăzute de colesterol.

Infuzie de coriandru – Semințele de coriandru nu sunt utile doar în gătit: au și efecte vindecătoare, antibacteriene, antifungice și antihipertensive. Mai mult, aceste semințe mici au proprietăți hipolipidemice foarte importante . Mai multe studii au arătat că semințele de coriandru măresc descompunerea colesterolului.Cum se pregătește o astfel de infuzie?

Ingrediente: 2 lingurițe de pulbere de semințe de coriandru (8 g), 1 cană de apă (250 ml).

Pregătire: Mai întâi, turnați apa și semințele de coriandru în recipient. Apoi puneți-l pe foc și păstrați-l până fierbe. După ce ceaiul s-a răcit, îl puteți strecura. Bea ceai o dată sau de două ori pe zi.

Ovăz – Ovăzul este un bob bogat în fibre dietetice solubile. Făina de ovăz oferă vitamine E, B, proteine ​​și acid linoleic, printre altele.

Indiferent de substanțe specifice, FDA recomandă să consumați zilnic între 10 și 25 de grame de ovăz sau produse din cereale integrale. Puteți mânca fulgi de ovăz la micul dejun, fie crud, fie gătit.

Migdale – Migdalele sunt un tip de nuci. Pot reduce colesterolul rău și, de asemenea, ajută la protejarea și consolidarea sistemului cardiovascular.

Fructe de padure – Sucul de afine poate reduce colesterolul total, în special colesterolul LDL . De asemenea, crește colesterolul bun. În plus, multe studii au arătat că afinele sunt utile în prevenirea problemelor cardiovasculare.

Vă recomandăm să beți zilnic un pahar de suc de afine pentru a vă crește nivelul bun de colesterol .

Distribuie pe: