ValentinaVNB

Cum salvați roșiile de mană – 5 rețete cu care puteți salva legumele

Mana este una dintre cele mai groaznice boli ale tomatelor. Boala se extinde rapid și poate distruge culturile complet.

Iată câteva măsuri care le puteți întreprinde pentru a salva legumele și a ajunge să le savurați coapte!

REȚETA 1 — EMULSIA!

Aveți nevoie de: 5 litri de apă, o lingură de bicarbonat de sodiu, 3 linguri de ulei, o linguriță de săpun lichid.

Mod de preparare și aplicare: Combinați toate ingredientele necesare. Agitați foarte bine soluția și, folosind un pulverizator sau atomizor, stropiți îndată plantele cu ea.

RETETA 2 – DECOT DE CONIFERE

Ingrediente: 1 borcan de 1l de ace (de brad, pin), 500 ml de apă, 30 gr săpun de rufe

MOD DE PREPARARE: Fierbeți acele timp de 5 minute, lăsați decoctul să se răcească și îl strecurați printr-o bucată de tifon. Îl diluați apoi cu apă în proporții de 1:5 și adăugați săpun. Prelucrați culturile imediat.

RETETA 3 – INFUZIE DE GUNOI DE GRAJD

INGREDIENTE: 1l bălegar proaspăt de vacă, 10l de apă.

MOD DE PREPARARE: Amestecați bălegarul cu apă și stropiți plantele imediat, folosind o mătură.

RETETA 4: INFUZIE DE URZICI

INGREDIENTE: 1 kg de urzici, 3l de apă, 30 gr săpun de ruf.

MOD DE PREPARARE: Mărunțiți urzicile, turnați apa, infuzați amestecul timp de 24 de ore, apoi îl strecurați, adăugați săpunul și prelucrați tomatele.

RETETA 5 – INFUZIE DE USTUROI

INGREDIENTE: 200 gr de usturoi (sau tije), 200 gr de apă, 20 gr de iod, 30 gr săpun de rufe.

MOD DE PREPARARE: Dați usturoiul prin mașina de tocat carne și măcerați pasta obținută timp de 2-3 zile în apă. Strecurați infuzia și diluați-o cu 10l de apă. Adăugați iodul și săpunul, după care puteți prelucra roșiile.

Spor la grădinărit!

Distribuie pe:
Exit mobile version