<p>Mana este una dintre cele mai groaznice boli ale tomatelor. Boala se extinde rapid Èi poate distruge culturile complet.</p>
<p>Iată câteva măsuri care le puteÈi întreprinde pentru a salva legumele Èi a ajunge să le savuraÈi coapte!</p>
<h3>REÈETA 1 — EMULSIA!</h3>
<p><strong>AveÈi nevoie de: </strong>5 litri de apă, o lingură de bicarbonat de sodiu, 3 linguri de ulei, o linguriÈă de săpun lichid.</p>
<p><strong>Mod de preparare Èi aplicare: </strong>CombinaÈi toate ingredientele necesare. AgitaÈi foarte bine soluÈia Èi, folosind un pulverizator sau atomizor, stropiÈi îndată plantele cu ea.</p>
<h3>RETETA 2 – DECOT DE CONIFERE</h3>
<p><strong>Ingrediente: </strong>1 borcan de 1l de ace (de brad, pin), 500 ml de apă, 30 gr săpun de rufe</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad1" id="quads-ad1" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p><strong>MOD DE PREPARARE: </strong>FierbeÈi acele timp de 5 minute, lăsaÈi decoctul să se răcească Èi îl strecuraÈi printr-o bucată de tifon. Îl diluaÈi apoi cu apă în proporÈii de 1:5 Èi adăugaÈi săpun. PrelucraÈi culturile imediat.</p>
<h3>RETETA 3 – INFUZIE DE GUNOI DE GRAJD</h3>
<p><strong>INGREDIENTE: </strong>1l bălegar proaspăt de vacă, 10l de apă.</p>
<p><strong>MOD DE PREPARARE:</strong> AmestecaÈi bălegarul cu apă Èi stropiÈi plantele imediat, folosind o mătură.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad3" id="quads-ad3" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<h3>RETETA 4: INFUZIE DE URZICI</h3>
<p><strong>INGREDIENTE: </strong>1 kg de urzici, 3l de apă, 30 gr săpun de ruf.</p>
<p><strong>MOD DE PREPARARE: </strong>MărunÈiÈi urzicile, turnaÈi apa, infuzaÈi amestecul timp de 24 de ore, apoi îl strecuraÈi, adăugaÈi săpunul Èi prelucraÈi tomatele.</p>
<h3>RETETA 5 &#8211; INFUZIE DE USTUROI</h3>
<p><strong>INGREDIENTE: </strong>200 gr de usturoi (sau tije), 200 gr de apă, 20 gr de iod, 30 gr săpun de rufe.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad4" id="quads-ad4" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p><strong>MOD DE PREPARARE: </strong>DaÈi usturoiul prin maÈina de tocat carne Èi măceraÈi pasta obÈinută timp de 2-3 zile în apă. StrecuraÈi infuzia Èi diluaÈi-o cu 10l de apă. AdăugaÈi iodul Èi săpunul, după care puteÈi prelucra roÈiile.</p>
<p>Spor la grădinărit!

Cum salvați roșiile de mană – 5 rețete cu care puteți salva legumele
