Ingredientele de care veti avea nevoie: sapun de Marsilia, 2 litri de apa, otet alb, o periuta de dinti uzata cu peri moi, un lighean.

Cum se procedeaza?

Incepeti prin razuirea sapunului pentru a obtine fulgi. Se fierbe apa intr-o cratita si se adauga sapunul de Marsilia pentru a se dizolva.

Acest ingredient poate fi folosit si pentru curatarea si stralucirea podelelor murdare din bucatarie.

Odata ce amestecul este omogen, se toarna totul intr-un lighean si se adauga otetul alb. Scufundati arzatoarele in recipient si lasati-le sa se inmoaie timp de 30 de minute.

Cand se termina acest timp, apucati periuta de dinti uzata si indepartati petele incapatanate. Lasati arzatoarele sa se inmoaie inca 5 minute.

Clatiti cu apa curata, apoi uscati arzatoarele cu o carpa curata.

Puteti repeta aceasta procedura o data pe saptamana pentru a va mentine arzatoarele pe gaz curate.

Daca acestea din urma sunt extrem de murdare, adaugati bicarbonat de sodiu in ligheanul cu apa cu sapun, lasati-l sa stea cateva minute si turnati otetul alb.

Aceste ingrediente va pot ajuta, de asemenea, sa curatati fundul cratitelor arse .

Cum se curata gratarele de la aragaz

In timp ce curatarea arzatoarelor pe gaz este esentiala, la fel si gratarele trebuie intretinute in mod regulat.

Pentru a elimina toate reziduurile lipite de gratar, veti avea nevoie de: 2 cani de otet alb, 2 linguri bicarbonat de sodiu, o jumatate de cana de sare grosiera.

Cum se procedeaza?

Amestecati otetul alb, bicarbonatul de sodiu si sarea grosiera intr-un lighean suficient de mare pentru a va putea scufunda gratarele.

Lasati-le sa se inmoaie peste noapte pentru a dizolva murdaria. A doua zi dimineata, clatiti gratarele cu apa curata.

Daca rezidul este inca lipit de gratare, frecati-le cu un burete abraziv si putin lichid de spalat. Curatenia garantata!

Distribuie pe: