<p>A sosit Èi momentul mult aÈteptat de românii cărora le place varza murată. PreÈul a ajuns deja la 1,5 lei Èi dacă vine frigul, preÈul va scădea Èi mai mult, aÈa că este perioad aideală pentru a pune varză la murat.</p>
<p><strong>Cum alegi varza cea mai bună pentru pus la murat</strong></p>
<p>Dacă vrei să pui varză la murat zilele acestea, trebuie să Èii cont de câÈiva factori atunci când o alegi. Astfel ea se va păstra crocantă mult timp.</p>
<p>Varza românească are foaia verzuie, crudă Èi cu nervure groasă spre cotor.</p>
<p>CăpăÈâna Èuguiată sau uÈor turtită Èi nu trebuie să aibă mai multe de 2,5 kg. Ca să Èină bine, cumpăram verze bine coapte, cât mai de curând recoltate din câmp.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad1" id="quads-ad1" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Cumpără Èi vreo 2 legături de mărar uscat, cu tulpini mai groase Èi pălării imense cu cât mai multă sămânÈă, ca sa iasă varza mai aromată.</p>
<p>Èi dacă vă place, cumpăraÈi Èi un Ètiulete de porumb Èi niÈte boabe de piper, boabe de muÈtar Èi foi de dafin.</p>
<p>Cum alegem varza? În primul rând, atenÈie la melci Èi larvele de fluturi sau ouăle depuse. Prima dată alegem varza de la piaÈă: cu foaie subÈire, o rulăm cu palma să se facă sul fără a se rupe.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad3" id="quads-ad3" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Fiecare gospodină are reÈeta ei după care pune varza la butoi, însă importat este ca varza să aibă frunza subÈire astfel încât sarmalele să fie împăturite uÈor.</p>
<p>La două zile după ce aÈi pus-o la butoi, trebuie să vânturaţi varza o dată la două zile şi ţineţi butoiul la temperatura camerei, ca să fermenteze.</p>
<p>După aproximativ două săptămâni, când a început să se acrească bine, butoiul cu varză se acoperă bine Èi se scopate la loc rece. Dacă vreÈi dizolvaţi în puţină zeamă din butoi plicul de conservant şi turnaţi-l peste varză, ca să nu prindă floare.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad4" id="quads-ad4" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Mutaţi apoi butoiul la rece şi din când în când vânturaţi varza. Pentru a păstra zeama limpede tot timpul, introduceţi apoi în butoi, cât mai adânc, un furtun mai subţire şi suflaţi în el câteva minute.

Cum se pune varza la murat ca să nu se strice. Ține cont de asta când o cumperi
