ValentinaVNB

Cum se pune varza la murat ca să nu se strice. Ține cont de asta când o cumperi

<p>A sosit și momentul mult așteptat de românii c&abreve;rora le place varza murat&abreve;&period; Prețul a ajuns deja la 1&comma;5 lei și dac&abreve; vine frigul&comma; prețul va sc&abreve;dea și mai mult&comma; așa c&abreve; este perioad aideal&abreve; pentru a pune varz&abreve; la murat&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Cum alegi varza cea mai bun&abreve; pentru pus la murat<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>Dac&abreve; vrei s&abreve; pui varz&abreve; la murat zilele acestea&comma; trebuie s&abreve; ții cont de câțiva factori atunci când o alegi&period; Astfel ea se va p&abreve;stra crocant&abreve; mult timp&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Varza româneasc&abreve; are foaia verzuie&comma; crud&abreve; și cu nervure groas&abreve; spre cotor&period;<&sol;p>&NewLine;<p>C&abreve;p&abreve;țâna țuguiat&abreve; sau ușor turtit&abreve; și nu trebuie s&abreve; aib&abreve; mai multe de 2&comma;5 kg&period; Ca s&abreve; țin&abreve; bine&comma; cump&abreve;ram verze bine coapte&comma; cât mai de curând recoltate din câmp&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad1" id&equals;"quads-ad1" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>Cump&abreve;r&abreve; și vreo 2 leg&abreve;turi de m&abreve;rar uscat&comma; cu tulpini mai groase și p&abreve;l&abreve;rii imense cu cât mai mult&abreve; s&abreve;mânț&abreve;&comma; ca sa ias&abreve; varza mai aromat&abreve;&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Și dac&abreve; v&abreve; place&comma; cump&abreve;rați și un știulete de porumb și niște boabe de piper&comma; boabe de muștar și foi de dafin&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Cum alegem varza&quest; În primul rând&comma; atenție la melci și larvele de fluturi sau ou&abreve;le depuse&period; Prima dat&abreve; alegem varza de la piaț&abreve;&colon; cu foaie subțire&comma; o rul&abreve;m cu palma s&abreve; se fac&abreve; sul f&abreve;r&abreve; a se rupe&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad3" id&equals;"quads-ad3" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>Fiecare gospodin&abreve; are rețeta ei dup&abreve; care pune varza la butoi&comma; îns&abreve; importat este ca varza s&abreve; aib&abreve; frunza subțire astfel încât sarmalele s&abreve; fie împ&abreve;turite ușor&period;<&sol;p>&NewLine;<p>La dou&abreve; zile dup&abreve; ce ați pus-o la butoi&comma; trebuie s&abreve; vântura&tcedil;i varza o dat&abreve; la dou&abreve; zile &scedil;i &tcedil;ine&tcedil;i butoiul la temperatura camerei&comma; ca s&abreve; fermenteze&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Dup&abreve; aproximativ dou&abreve; s&abreve;pt&abreve;mâni&comma; când a început s&abreve; se acreasc&abreve; bine&comma; butoiul cu varz&abreve; se acoper&abreve; bine și se scopate la loc rece&period; Dac&abreve; vreți dizolva&tcedil;i în pu&tcedil;in&abreve; zeam&abreve; din butoi plicul de conservant &scedil;i turna&tcedil;i-l peste varz&abreve;&comma; ca s&abreve; nu prind&abreve; floare&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad4" id&equals;"quads-ad4" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>Muta&tcedil;i apoi butoiul la rece &scedil;i din când în când vântura&tcedil;i varza&period; Pentru a p&abreve;stra zeama limpede tot timpul&comma; introduce&tcedil;i apoi în butoi&comma; cât mai adânc&comma; un furtun mai sub&tcedil;ire &scedil;i sufla&tcedil;i în el câteva minute&period;&NewLine;

Distribuie pe:
Exit mobile version