ITU este abrevierea pentru infecţia de tract urinar. Infectia este cauzata de bacterii care afecteaza vezica urinara, rinichii, uretra si ureterele. ITU este foarte frecventa în rândul femeilor. De cele mai multe ori infectia este cauzata de bacterii care trăiesc în tractul gastro-intestinal.

In unele cazuri bacteriile cu transmitere sexuală poate provoca de asemenea infecţia. La barbati aceste infectii sunt un semn de alte probleme cum ar fi o boala de prostate. In cazul în care credeţi că aţi putea avea o infectie urinara incepeti cu pasul 1 de mai jos pentru a fi sigur.

Cum recunosteti simptomele

1.Atentie la durerea din timpul urinarii. Daca aveti o senzaţie de arsură în timp ce urinati inseamna ca puteti avea o infectie urinara. Atunci când bacteria intră in tractul urinar provoacă inflamaţii si face dureroasă urinarea insotita de o senzaţie de arsură care este resimţită în uretra.

2.Simtiti nevoia de a urina frecvent. Atunci când apare o infecţie zona afectată se inflameaza si creşte in dimensiuni. Vezica urinara este de asemenea afectata de inflamaţie. Peretii sai devin din ce în ce mai grosi, ducand la scăderea capacităţii de stocare. Vezica se umple mult mai repede astfel simtiti nevoia de urinare frecventă.

3.Fiti sigur ca aţi terminat de urinat. După ce aţi urinat observati daca ati terminat sau inca urinati. O infectie urinara va confuza senzatia de urinare iar cand veţi încerca să urinati din nou vor veni doar câteva picături.

4.Uitati-va de sange in urină sau daca este tulbure. O urina normala este clară şi un pic gălbuie şi nu foarte mirositoare. Urina infectata este tulbure si are un miros urât.

În cazul în care culoarea pare a fi roşie, roz aprins sau rosu inchis este un semn de sânge prezent în urină-un semn comun de o infectie urinara. Cauza principală este ca părţi ale tractului urinar sunt inflamate, afectand de asemenea vasele de sange.

5. Monitorizati-va temperatura. Daca este lasata netratata, infectia se va deplasa prin tractul urinar si va ajunge la rinichi. Infectia va creste si va cauza febră. În acest caz este necesara asistenţa medicală imediata.

6.Observa durerile de-a lungul intregului corp. Durerile abdominale inferioare sunt de obicei prezente atunci când ai o infectie urinara,mai ales dacă aveţi o infecţie a vezicii urinare. Vezica urinara este situate în partea de jos a abdomenului.

Durerea este din cauza inflamaţiei vezicii urinare şi datorită frecvenţei urinare, forţând vezica urinara sa urineze (acest lucru o streseaza si pune presiune pe ea). De asemena puteti avea o senzaţie de balonare.

În cazul în care ITU este severă puteti avea febră mare, oboseală şi greaţă. Duceti-va la medic imediat atunci când aceste simptome sunt prezente. Febra ridicata poate fi corelata cu alte boli severe deoarece această febră mare este însoţită de greaţă şi vărsături.

Distribuie pe: