<p>Sfecla roÈie este un aliment minune care nu trebuie să lipsească din casă, mai ales în sezonul rece. Este bogată în vitamine, minerale, are foarte puÈine calorii, fiind de real ajutor în curele de slăbire Èi aduce multiple beneficii sănătăÈii.</p>
<p><strong>Iată care sunt principalele beneficii ale consumului de sfeclă:</strong></p>
<p>CreÈte performanÈele sportive. O serie de studii susÈin că nitraÈii dietetici pe care îi conÈine sfecla pot îmbunătăÈi performanÈele sportive. De asemenea, poate creÈte consumul de oxigen cu până la 20%.</p>
<p>Este un aliat în combaterea inflamaÈiei. SpecialiÈtii susÈin că inflamaÈia cronică este asociată cu o serie de boli – obezitatea, bolile de inimă, afecÈiunile hepatice. Sunt Èi studii care arată că sfecla are un efect antiinflamator.</p>
<p>ÎmbunătăÈeÈte sănătatea digestivă. Fibrele alimentare sunt o componentă importantă a unei diete sănătoase. De exemplu, o ceaÈcă de sfeclă poate să conÈină 3 grame de fibre.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.94 -->
<div class="quads-location quads-ad1" id="quads-ad1" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Contribuie la susÈinerea sănătăÈii creierului, fiind ideală pentru persoanele în vârstă.</p>
<p>Previne anemia Èi infecÈiile respiratorii. Mai mult se pare că duce la creÈterea imunităÈii.</p>
<p>ExplicaÈia constă în faptul că sfecla roÈie contribuie la stabilizarea PH-ului din corp, un lucru esenÈial pentru imunitate, deoarece bacteriile infloresc atunci când echilibrul PH-ului din organism este alterat.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.94 -->
<div class="quads-location quads-ad3" id="quads-ad3" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Ajută la detoxifierea ficatului.</p>
<p>Mai mult, previne cancerul. Betacianina, cea care dă culoare roÈie este un antioxidant puternic, care are proprietăÈi de prevenire a cancerului.</p>
<p>Un studiu efectuat la Universitatea Howard a demonstrat că betacianină a încetinit cu 12,5% progresia tumorilor în cazul cancerului de prostată Èi a celui mamar.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.94 -->
<div class="quads-location quads-ad4" id="quads-ad4" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Este deosebit de utilă în tratarea anemiei feriptive fiindcă conÈine nu doar fier, ci Èi magneziu Èi vitamina B6, esenÈiale pentru asimilarea acestui oligoelement.</p>
<p><strong>SUCUL DE SFECLĂ ROÈIE</strong></p>
<p>Se recomandă de aceea să se înceapă cu o lingură de suc de sfecla pe zi si sa se crească treptat doza pana la un pahar pe zi. Sucul de sfeclă roÈie se poate combina Èi cu sucul altor rădăcinoase (precum morcov Èi Èelină, pătrunjel) , cat Èi cu varza. Nu este recomandata combinarea sucului de rădăcinoase cu cel de fructe. Durata unei cure de sfeclă roÈie Èine trei săptămâni.</p>
<p><strong>SALATA DE SFECLĂ ROÈIE</strong></p>
<p>Salata de sfeclă roÈie se poate prepara în multiple feluri, respectiv : crudă, dată pe răzătoare, tăiată cubuleÈe sau fiartă. Sfecla roÈie se poate amesteca cu morcov ras, Èelină, măr, usturoi, hrean, peste care se poate adăuga un strop de ulei de măsline Èi un praf de sare.</p>
<p>Dacă doriÈi să consumaÈi sfecla roÈie fiartă, este necesar să o fierbeÈi în coajă, până se înmoaie, apoi să o curăÈaÈi Èi să o daÈi pe răzătoare. În această salată puteÈi adăuga Èi puÈină miere.</p>
<p>ProprietăÈile salatei de sfeclă roÈie asupra organismului includ Èi stimularea sistemului imunitar, fiind un remediu minunat împotriva răcelilor, bronÈitelor, afecÈiunilor urinare, previne balonarea Èi gastrita Èi detoxifică organismul de substanÈele dăunătoare prezente în apă, detergenÈi şi diverse alimente, etc. O cură cu salată de sfeclă roÈie ajută la detoxifierea organismului, astfel că toxinele vor fi eliminate prin urină, transpiraÈie, prin colon, detoxifierea fiind un proces foarte intens.

Este unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume. Ajuta la scaderea considerabila a riscului infarct sau AVC
