<p>Bogată în potasiu şi acid folic, fasolea este considerată un aliment – medicament. Fasolea protejează organismul de infecţii, purifică sângele, îmbunătăţeste metabolismul, previne apariţia pietrelor la rinichi şi ficat.</p>
<p>Utilizarea zilnică a 100-150 g de fasole, timp de două-trei săptămâni, reduce considerabil nivelul colesterolului din sânge, susÈin nutriÈioniÈtii.</p>
<p>Consumată regulat, fasolea acÈionează pozitiv asupra sistemului nervos, aducând calmul şi echilibrul psihic.</p>
<p><strong> Icre de fasole &#8211;</strong> 250 g fasole albă 1 ceapă mică, tăiată mărunt 1 linguriÈă suc de lămâie sau oÈet 2-3 linguri ulei sare, după gust</p>
<p>Cu o seară înainte de preparare, se pune fasolea la înmuiat în apă rece. Aceasta le face mai moi în interior, inclusiv coaja sau pieliÈa.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad1" id="quads-ad1" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>În ziua următoare, se aruncă apa în care a stat, se clătesc bine boabele Èi se pun la fiert. De obicei, pentru fiecare 100 g de fasole boabe este nevoie de 350 ml apă.</p>
<p>Apa se schimbă de trei ori Èn momentul în care a dat un clocot. Se lasă apoi la fiert pentru aproximativ o oră, în funcÈie de fasole.</p>
<p>Se scurge Èi se mixează/pasează fasolea, iar apa în care a fiert nu se aruncă toată. Fasolea fiartă se mixează cu puÈină apă în care a fiert, apoi se adaugă treptat uleiul.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad3" id="quads-ad3" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>După ce fasolea a devenit cremoasă Èi pufoasă, se adaugă ceapa tocată mărunt Èi sucul de lămâie/oÈetul. Se mixează Èi se potriveÈte gustul de sare.</p>
<p>Icrele de fasole merg extraordinar de bine întinse pe o felie proaspătă de pâine cu maia, alături de o salată verde. Plină de fibre fasolea conÈine cea mai mare cantitate de fibre dintre toate legumele (fibre atât solubile, cât Èi insolubile).

ICRE de FASOLE – plină de fibre bune pentru sănătate
