ValentinaVNB

ICRE de FASOLE – plină de fibre bune pentru sănătate

<p>Bogat&abreve; în potasiu &scedil;i acid folic&comma; fasolea este considerat&abreve; un aliment – medicament&period; Fasolea protejeaz&abreve; organismul de infec&tcedil;ii&comma; purific&abreve; sângele&comma; îmbun&abreve;t&abreve;&tcedil;este metabolismul&comma; previne apari&tcedil;ia pietrelor la rinichi &scedil;i ficat&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Utilizarea zilnic&abreve; a 100-150 g de fasole&comma; timp de dou&abreve;-trei s&abreve;pt&abreve;mâni&comma; reduce considerabil nivelul colesterolului din sânge&comma; susțin nutriționiștii&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Consumat&abreve; regulat&comma; fasolea acționeaz&abreve; pozitiv asupra sistemului nervos&comma; aducând calmul &scedil;i echilibrul psihic&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong> Icre de fasole &&num;8211&semi;<&sol;strong> 250 g fasole alb&abreve; 1 ceap&abreve; mic&abreve;&comma; t&abreve;iat&abreve; m&abreve;runt 1 linguriț&abreve; suc de l&abreve;mâie sau oțet 2-3 linguri ulei sare&comma; dup&abreve; gust<&sol;p>&NewLine;<p>Cu o sear&abreve; înainte de preparare&comma; se pune fasolea la înmuiat în ap&abreve; rece&period; Aceasta le face mai moi în interior&comma; inclusiv coaja sau pielița&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad1" id&equals;"quads-ad1" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>În ziua urm&abreve;toare&comma; se arunc&abreve; apa în care a stat&comma; se cl&abreve;tesc bine boabele și se pun la fiert&period; De obicei&comma; pentru fiecare 100 g de fasole boabe este nevoie de 350 ml ap&abreve;&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Apa se schimb&abreve; de trei ori ȋn momentul în care a dat un clocot&period; Se las&abreve; apoi la fiert pentru aproximativ o or&abreve;&comma; în funcție de fasole&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Se scurge și se mixeaz&abreve;&sol;paseaz&abreve; fasolea&comma; iar apa în care a fiert nu se arunc&abreve; toat&abreve;&period; Fasolea fiart&abreve; se mixeaz&abreve; cu puțin&abreve; ap&abreve; în care a fiert&comma; apoi se adaug&abreve; treptat uleiul&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad3" id&equals;"quads-ad3" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>Dup&abreve; ce fasolea a devenit cremoas&abreve; și pufoas&abreve;&comma; se adaug&abreve; ceapa tocat&abreve; m&abreve;runt și sucul de l&abreve;mâie&sol;oțetul&period; Se mixeaz&abreve; și se potrivește gustul de sare&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Icrele de fasole merg extraordinar de bine întinse pe o felie proasp&abreve;t&abreve; de pâine cu maia&comma; al&abreve;turi de o salat&abreve; verde&period; Plin&abreve; de fibre fasolea conține cea mai mare cantitate de fibre dintre toate legumele &lpar;fibre atât solubile&comma; cât și insolubile&rpar;&period;&NewLine;

Distribuie pe:
Exit mobile version