Am 35 de ani. Lucrez intr-o institutie bugetara si primesc un salariu provincial mediu. Inainte traiam cu mama si o parte din salariu i-o dadeam ei. Mama nu lucreaza, este pensionara si primeste putin peste pensia minima.

Restul salariului eu il cheltuiam cum consideram de cuviinta – mergeam la sala, ieseam undeva in oras, uneori cumparam produse alimentare acasa.

Acum jumatate de an m-am casatorit. Nu am facut nunta, doar am inregistrat casatoria la starea civila. Eu am trecut cu traiul la sotie in apartament, pe care i l-a lasat-o primul ei sot. Locuim in trei – eu, sotia si fiica ei de 7 ani.

Sotia castiga un pic mai mult decat mine. Acasa avem un regim strict de economisire a banilor. Deja nu imi mai permit sa merg la sala. Pana la casatorie nu am discutat niciodata problema banilor. Acum imi dau seama, ca in zadar nu am facut-o, scrie povestiri.ro.

Fara sustinerea mea, mama abia reuseste sa supravietuiasca. Problema este ca avem un apartament cu 3 odai si in perioada rece, ea achita mai mult de jumatate de pensie pe incalzire. La doua luni dupa inceputul vietii de familie, pentru prima oara am vazut ca mama traieste destul de greu si uneori nu are ce manca.

De atunci, o ajut in fiecare luna cu bani…

Din aceasta cauza au aparut probleme si neintelegeri cu sotia. Pe ea nu o aranjeaza acest lucru. A inceput sa imi reproseze ca eu castig putin, ca nu ne putem permite multe lucruri, ca fiica ei curand va incepe scoala si avem nevoie de bani, ca nu putem merge in vacanta s.a.m.d..

Recent, am avut o discutie cu soacra la tema, ca acum familia mea este sotia si fiica, dar nu mama. Mi-a propus sa o ajute pe mama sa-si gaseasca un loc de munca, in calitate de femeie de serviciu…

Acum, eu imi caut un job suplimentar. Nu mai am puteri sa ascult in fiecare zi toate aceste reprosuri. Explicatiile nu rezolva nimic. Sincer vorbind, deja incep sa regret ca m-am insurat, inainte traiam mult mai usor si confortabil.

Dar ce sa fac acum: sa imi ascult soacra? Sa nu ii mai dau bani mamei? Sa ii amintesc sotiei ca, cheltuielile pe fiica ei sunt mult mai mari? Dar, ultima e prea josnica…

Distribuie pe: