ValentinaVNB

Leacuri băbești cu rădăcină și frunze de HREAN

<p>Hreanul este o plant&abreve; condimentar&abreve; folosit&abreve; și în scop medicinal&period; Are efecte antibacteriene și antispasmodice&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Dintre leacurile practicate în vechime s-au p&abreve;strat și leacurile cu hrean&period; Bunicii și str&abreve;bunicii noștri foloseau atât r&abreve;d&abreve;cina&comma; cât și frunzele în scop medicinal&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Leacuri b&abreve;bești cu hrean<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p><strong>Cataplasma cu hrean<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>Cataplasma cu hrean este bun&abreve; la junghiuri&comma; dureri de cap și guturai&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad1" id&equals;"quads-ad1" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>Hreanul se d&abreve; pe r&abreve;z&abreve;toare și se amestec&abreve; bine cu puțin&abreve; f&abreve;in&abreve;&period; Pasta se întinde între dou&abreve; pânze curate și se aplic&abreve; pe zona afectat&abreve; de junghiuri sau se pune pe ceaf&abreve; pentru dureri de cap sau guturai&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Se las&abreve; s&abreve; acționeze 15-30 de minute&period; Dac&abreve; apar usturimi sau iritații se îndep&abreve;rteaz&abreve;&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Sirop de hrean cu efecte tonice<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad3" id&equals;"quads-ad3" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>Persoanele boln&abreve;vicioase și sl&abreve;bite pot bea sirop de hrean&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Se pun 200 g de hrean ras la macerat în 400 ml de vin alb&period; Se adaug&abreve; și 5 g de scorțișoar&abreve;&period; Apoi se fierbe amestecul 3 ore și s strecoar&abreve;&period;<&sol;p>&NewLine;<p>În siropul obținut se adaug&abreve; 500 g de sirop din zah&abreve;r &lpar;sau miere&rpar;&period; Se administreaz&abreve; câte 2 linguri de sirop pe zi&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad4" id&equals;"quads-ad4" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p><strong>Suc de hrean <&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>Sucul obținut din frunzele de hrean stoarse ajut&abreve; la cur&abreve;țarea sângelui&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Este bun și pentru durerile reumatice și n&abreve;duf în piept&period; Se iau câte 2-3 linguri pe zi&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Ceai din frunze de hrean <&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>Din frunzele hreanul se poate prepara și un ceai folositor în afecțiunile gurii și gâtului&period; Se folosește sub form&abreve; de gargar&abreve;&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Intern&comma; dac&abreve; este combinat cu miere poate fi b&abreve;ut împotriva r&abreve;celii și a dificult&abreve;ților de urinare&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Hrean cu miere<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>Pasta de hrean ras cu miere ajut&abreve; la eliminarea limbricilor la copii&period;&NewLine;

Distribuie pe:
Exit mobile version