ValentinaVNB

Limonadă de CIMBRU – combate BACTERIILE și ÎMBĂTRÂNIREA celulelor corpului

<p>Cimbrul este mai mult decât o mirodenie pres&abreve;rat&abreve; în mânc&abreve;ruri&period; Plantele aromate și condimentele sunt folosite de mii de ani ca și conservanți&comma; datorit&abreve; capacit&abreve;ții lor de a proteja alimentele de contaminarea cu microbi&period;<&sol;p>&NewLine;<p>În medicina popular&abreve;&comma; cimbrul este asociat cu tratarea afecțiunilor respiratorii&colon; tuse&comma; bronșit&abreve;&comma; congestie în piept&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Aceast&abreve; plant&abreve; are un profil nutrițional bogat&period; Conține cantit&abreve;ți importante de vitamina C&comma; vitamina A și fier&comma; precum și mangan&comma; cupru și fibre alimentare&period; Cercet&abreve;torii au descoperit recent c&abreve; uleiurile volatile din cimbru &lpar;timol&comma; carvacol&comma; broneo și geranol&rpar; au propriet&abreve;ți terapeutice excepționale&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Timolul este principalul compus din uleiurile volatile ale cimbrului care protejeaz&abreve; membranele celulelor și alte structuri celulare și întârzie îmb&abreve;trânirea celulelor creierului&period; Acesta crește îndeosebi cantitatea unui acid gras Omega-3 numit DHA &lpar;acid docosahexaenoic&rpar; din creier&comma; rinichi și membranele celulare ale inimii&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Timolul conține diferiți antioxidanți&colon; apigenin&abreve;&comma; luteolin&abreve;&comma; timonin&abreve; și naringenin&abreve;&period; În combinație cu manganul din cimbru&comma; aceste flavonoide protejeaz&abreve; organismul de daunele radicalilor liberi&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad1" id&equals;"quads-ad1" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>Compușii volatili din cimbru au o acțiune antimicrobian&abreve; puternic&abreve; împotriva bacteriilor și fungilor de tipul stafilococului auriu&comma; E&period; coli&comma; Bacilus subtilis și Shigella sonnei&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Limonad&abreve; cu cimbru – rețet&abreve;<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>Putem numi aceast&abreve; b&abreve;utur&abreve; o infuzie la rece din cimbru și l&abreve;mâie&comma; îndulcit&abreve; cu miere&period; Probabil c&abreve; v&abreve; imaginați deja gustul deosebit al acestei limonade&period; Aroma puternic&abreve; a cimbrului se asorteaz&abreve; foarte bine cu l&abreve;mâia&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad3" id&equals;"quads-ad3" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p><strong>Ingrediente&colon; <&sol;strong>4 c&abreve;ni de ap&abreve;&comma; 6 l&abreve;mâi&comma; 4-6 crenguțe de cimbru verde sau uscat&period;<br &sol;>&NewLine;miere dup&abreve; gust<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Preparare&colon; <&sol;strong>Puneți 1 can&abreve; cu ap&abreve; într-o cratiț&abreve; pe foc mic&period; Ad&abreve;ugați cimbrul și așteptați s&abreve; dea în clocot&period; Stingeți focul și acoperiți vasul&period; L&abreve;sați cimbrul la infuzat câteva minute&comma; apoi strecurați ceaiul&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Stoarceți cele 6 l&abreve;mâi într-o caraf&abreve;&period; Trebuie s&abreve; obțineți circa 1 can&abreve; de suc&period; Dup&abreve; ce s-a r&abreve;corit ceaiul&comma; turnați-l în caraf&abreve; și ad&abreve;ugați restul de ap&abreve; rece &lpar;3 c&abreve;ni&rpar;&period; Îndulciți cu miere dup&abreve; gust&period; amestecați bine pân&abreve; când mierea se dizolv&abreve;&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad4" id&equals;"quads-ad4" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>Puneți limonada în frigider și l&abreve;sați-o s&abreve; stea cel puțin o or&abreve; înainte de a o servi&period; Aceast&abreve; limonad&abreve; poate fi servit&abreve; și cu puțin alcool&period;<&sol;p>&NewLine;<p>O alt&abreve; variant&abreve; este s&abreve; procesați cimbrul și l&abreve;mâile în blender cu puțin&abreve;&comma; și apoi s&abreve; strecurați lichidul&period; Ad&abreve;ugați ap&abreve; și consumați limonada obținut&abreve;&period;&NewLine;

Distribuie pe:
Exit mobile version