<p>Acest remediu conÈine două mirodenii pe care de regulă le folosim împreună la aromatizarea deserturilor Èi a băuturilor. Este vorba despre scorÈiÈoară Èi cuiÈoare.</p>
<p>Beneficiile lor merg mult mai departe de domeniul alimentar. Datorită compuÈilor cu potenÈial farmacologic pe care îi conÈin pot fi considerate adevărate medicamente ale naturii.</p>
<p>Pe lângă faptul că au o aromă dulceagă aproximativ asemănătoare, împărtăÈesc Èi proprietăÈi terapeutice similare.</p>
<p>Ambele sunt antioxidante, antibacteriene, anti-diabetice Èi stimulente. Un domeniu de mare interes în care este studiată scorÈiÈoara este cel al diabetului.</p>
<p>Rezultatele mai multor cercetări au arătat că aceasta ajută atât la scăderea nivelului de zahăr din sânge, cât Èi la îmbunătăÈirea sensibilităÈii la insulină.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad1" id="quads-ad1" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Insulina este unul din hormonii-cheie care reglează metabolismul Èi modul în care este utilizată energia. Este totodată esenÈială pentru transportul glucozei din fluxul sanguin în celule.</p>
<p>Unele persoane dezvoltă rezistenÈă la efectele insulinei, fapt care poate creÈte riscul sindromului metabolic Èi al diabetului de tip 2. ScorÈiÈoara reduce rezistenÈa la insulină, iar prin faptul că îmbunătăÈeÈte funcÈia acestui hormon, ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Efectele sale anti-diabetice au fost confirmate Èi în studiile umane.</p>
<p>Doza zilnică recomandată este de 1-6 g., echivalentul a ½ linguriÈă -3 linguriÈe de scorÈiÈoară. ScorÈiÈoara impresionează de asemenea prin efectele antimicrobiene diverse prin care combate diferite tipuri de infecÈii: antibacteriene, antifungice Èi antivirale (inclusiv a virusului HIV).</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad3" id="quads-ad3" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Acest lucru se datorează conÈinutului de cinamaldehidă. La rândul lor, cuiÈoarele au proprietăÈi antimicrobiene, prin care împiedică creÈterea microorganismelor, îndeosebi a bacteriilor. Un studiu în eprubetă a arătat că uleiul esenÈial de cuiÈoare este eficient împotriva E.coli.</p>
<p><strong>Macerat de scorÈiÈoară – reÈetă</strong></p>
<p><strong>Ingrediente: </strong></p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad4" id="quads-ad4" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>4 beÈe de scorÈiÈoară (Ceylon), 60 g de cuiÈoare, 1 litru de apă.</p>
<p><strong>Preparare:</strong></p>
<p>AtenÈie, în scop terapeutic se foloseÈte doar scorÈiÈoara Ceylon, care se găseÈte în magazinele naturiste. ScorÈiÈoara Cassia (care se găseÈte de regulă în magazinele alimentare) poate cauza toxicitate în doze mari sau repetate.</p>
<p>PuneÈi toate ingredientele într-un borcan, închideÈi ermetic Èi păstraÈi-l în frigider timp de 5 zile. Se consumă câte 100 ml de macerat, dimineaÈa, pe stomacul gol.</p>
<p>Ajută atât la scăderea glicemiei, cât Èi a colesterolului Èi a trigliceridelor. Totodată, are efect energizant Èi combate respiraÈia neplăcută.

MACERAT de SCORȚIȘOARĂ pentru scăderea GLICEMIEI și combaterea INFECȚIILOR
