ValentinaVNB

Mini gogoși de post, aromate şi gustoase – La cât de bune sunt, poți mânca și un castron întreg

Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru aluat: 500 g făină, 150 ml apă minerală, 100 ml suc fanta, 70 g zahăr, 2 g drojdie uscată, sare, coaja de lămâie, zahăr vanilat, 1 linguriță ulei.

Ingrediente pentru decor: 150 g zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm zahărul vanilat, sarea, coaja de lămâie, 1 linguriță de ulei, zahărul, apa minerală și sucul.

Amestecăm foarte bine până la omogenizare.

2. Frământăm până obținem un aluat moale și pufos.

Se lasă la crescut 20 de minute.

3. Cu ajutorul unei linguri, formăm gogoșelele.

Le prăjim, pe baie de ulei, într-o tigaie încinsă. Coacem, la foc mic, până se rumenesc frumos.

La final, le decorăm cu zahăr pudră.

Distribuie pe:
Exit mobile version