Miracol în prag de sărbători! Bebelușul abandonat într-o pungă, pe o stradă din Sectorul 3, a reușit să supraviețuiască, în ciuda frigului pe care l-a avut de îndurat.

Micuțul a fost găsit aproape înghețat de o femeie și a fost dus imediat la spital cu ambulanța. Din fericire, a reușit să supraviețuiască. Medicii spun că e un adevărat miracol și i-au pus numele Cristian Ștefan. Cristian fiindcă s-a născut aproape odată cu Mântuitorul, iar Ștefan este și numele medicului de gardă care a avut grjă de el.

“Este prematur, în jur de 33 de săptămâni. Situaţia lui era foarte critică. Hipotermia, un grad mai jos înseamnă risc de deces foarte mare, doar un singur grad mai jos şi el avea temperatură nemăsurabilă”, a declarat Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției ATI Neonatologie a Spitalului Marie Curie.

Copilul născut prematur și-a revenit după câteva ore, iar acum medicii îl țin sub observație.

“E importantă nutriţia. Are linii centrale, suntem în regulă cu asta, va creşte repede. Nu sunt probleme renale, la cap, la inimă, lucrurile sunt bune. O să vedem toleranța intestinală. De astăzi primeşte lapte din banca de lapte”, a mai spus medicul.

Până în momentul de față, cel puțin patru persoane s-au oferit să-l boteze pe nou-născut, inclusiv femeia care l-a găsit.

“Cumătra mea a fost însărcinată şi la 7 luni jumate a pierdut sarcina, tot băieţel şi eu trebuia să-i fiu naşa şi aş fi vrut dacă se poate, ea vrea să îl înfieze, eu să fiu în continuare naşa, şi să îi punem numele Cristian, că e de sărbători acum.”, a spus cea care l-a găsit, potrivit știrileprotv.

Oamenii legii îi cauta părinţii, apoi Direcţia pentru Protecţia Copilului va încerca să-i găsească rudele până la gradul 3. Doar dacă nu-l vrea nimeni din familie, bebeluşul va intra în sistemul de adopţii.

Cazul nou-născutului abandonat a fost preluat de poliţiştii de la Serviciul Omoruri şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care încearcă acum să o găsească pe mama lui.