<p><strong>Ingrediente: </strong>ardei rosu/ gogosar – 4 kg, conopida – 4 kg, telina radacina- 1 buc, hrean – 1 buc, seminte de mustar – 100 g, frunze de dafin – dupa cum este necesar, piper boabe- 1 lingura, zahar – 6 linguri, sare – 2 linguri, apa – 2 l, otet – 1 l</p>
<p><strong>Mod de preparare:</strong></p>
<p>Taiati ardeii in jumatate si indepartati toate semintele si tulpinile. Apoi clatiti, uscati si taiati in felii de aproximativ unu pana la doi centimetri latime.</p>
<p>Taiati conopida in trandafiri individuali, clatiti-o si uscati-o. Amestecati ambele tipuri de legume impreuna pentru a obtine un amestec placut in care sa fie aceeasi proportie de ardei ca si conopida.</p>
<p>Taiati telina in fasii, procedati la fel cu hreaul. Cand aveti gata amestecul de legume, puteti incepe asamblarea. Puneti legumele in borcane si apasati bine.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad1" id="quads-ad1" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Ar trebui sa puneti cat mai multe legume in fiecare borcan. Apoi adaugati toate celelalte ingrediente pana cand borcanul este plin. Adaugati si condimente printre legume pentru a obtine cat mai multa aroma.</p>
<p>Puneti la fiert apa, otetul, sarea si zaharul. Puneti cateva boabe de mustar, piper, foi de dafin. Cand a fiert, puneti in borcane si strangeti bine cu capace sterile.</p>
<p>Se sterilizeaza in mod clasic. Lasati borcanele sa se raceasca si depozitati in pivnita sau camara. Ar trebui sa le pastrati intotdeauna intr-un loc racoros si intunecat.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad3" id="quads-ad3" style="float:none;margin:0px;">

</div>


Murături pentru iarnă – Gogoșari cu conopidă, hrean și țelină
