<p><strong>Ingrediente:</strong></p>
<p><strong>Blat:</strong></p>
<p>6 albusuri de ou</p>
<p>6 linguri de zahar</p>
<p>1 cana de nuci tocate</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad1" id="quads-ad1" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>1 cana de cirese</p>
<p>5 linguri de faina</p>
<p><strong>Crema:</strong></p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad3" id="quads-ad3" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>6 galbenusuri</p>
<p>9 linguri zahar</p>
<p>300 ml lapte</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad4" id="quads-ad4" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>3 linguri faina</p>
<p>250 grame unt sau margarina</p>
<p>doua foi de napolitana cumparate</p>
<p><strong>Mod de preparare:</strong></p>
<p>Pentru blat, amestecam albusurile cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste, iar compozitia devine sticloasa.</p>
<p>Adaugam faina, nucile tocate si cirestele proaspete sau din compot (scruse bine inainte).</p>
<p>Coaceti intr-un vas de copt de 20 × 30 cm la 180 de grade pana cand capata o culoare aurie, dar aveti grija sa nu-l coaceti prea mult.</p>
<p>Puteti incerca pregatirea cu o scobitoare.</p>
<p>Pentru crema, fierbeti laptele cu zaharul, faina si galbenusurile si amestecati pana se ingroasa.</p>
<p>Cand crema este rece adaugati margarina sau untul amestecat in prealabil.</p>
<p>Puneti crema pe prima napolitana taiata daca este necesar in functie de marimea blatului.</p>
<p>Asezati blatul deasupra cremei, apoi cealalta parte a cremei si cealalta foaie de napolitana.</p>
<p>Strangeti cea de-a doua napolitana pentru a amesteca totul impreuna si lasati sa se raceasca bine.</p>
<p><strong>O alta reteta asemanatoare:</strong></p>
<p>Ingrediente pentru crema de nucă:</p>
<p>350 g zahăr</p>
<p>4 gălbenuÈuri</p>
<p>150 g unt</p>
<p>250 g miez de nucă măcinat</p>
<p>2 foi de napolitană</p>
<p>o fiolă esenÈă de rom</p>
<p><strong>Ingrediente pentru crema Fanta:</strong></p>
<p>2 plicuri budincă de vanilie</p>
<p>800 ml suc Fanta</p>
<p>5 linguri zahăr</p>
<p><strong>Mod de preparare:</strong></p>
<p>1. Pentru început, pregătim crema de nucă. Cu ajutorul unui mixer, batem gălbenuÈurile. Adăugăm 150 g de zahăr Èi amestecăm bine.</p>
<p>2. Într-un pas, caramelizăm 200 de grame de zahăr. Adăugăm miezul de nucă măcinat. Adăugăm untul, gălbenuÈurile bătute, esenÈa de vanilie Èi amestecăm până obÈinem o cremă densă Èi omogenă.</p>
<p>3. Pentru crema Fanta, pregătim budinca conform instrucÈiunilor de pe plic, doar că în loc de lapte, folosim Fanta.</p>
<p>4. Pentru forma prăjitura, tapetăm o foaie de napolitană cu 2-3 linguri de cremă de nucă. Pe deasupra, adăugăm a 2-a foaie pe care o tapetăm cu cremă de Fanta. Procedăm la fel până terminăm toate ingredientele.

Napolitana cu blat din albusuri si crema din galbenusuri- Gustoasa, cremoasa si usor de facut
