ValentinaVNB

Napolitana cu blat din albusuri si crema din galbenusuri- Gustoasa, cremoasa si usor de facut

<p><strong>Ingrediente&colon;<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p><strong>Blat&colon;<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>6 albusuri de ou<&sol;p>&NewLine;<p>6 linguri de zahar<&sol;p>&NewLine;<p>1 cana de nuci tocate<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad1" id&equals;"quads-ad1" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>1 cana de cirese<&sol;p>&NewLine;<p>5 linguri de faina<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Crema&colon;<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad3" id&equals;"quads-ad3" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>6 galbenusuri<&sol;p>&NewLine;<p>9 linguri zahar<&sol;p>&NewLine;<p>300 ml lapte<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad4" id&equals;"quads-ad4" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>3 linguri faina<&sol;p>&NewLine;<p>250 grame unt sau margarina<&sol;p>&NewLine;<p>doua foi de napolitana cumparate<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Mod de preparare&colon;<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>Pentru blat&comma; amestecam albusurile cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste&comma; iar compozitia devine sticloasa&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Adaugam faina&comma; nucile tocate si cirestele proaspete sau din compot &lpar;scruse bine inainte&rpar;&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Coaceti intr-un vas de copt de 20 × 30 cm la 180 de grade pana cand capata o culoare aurie&comma; dar aveti grija sa nu-l coaceti prea mult&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Puteti incerca pregatirea cu o scobitoare&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Pentru crema&comma; fierbeti laptele cu zaharul&comma; faina si galbenusurile si amestecati pana se ingroasa&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Cand crema este rece adaugati margarina sau untul amestecat in prealabil&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Puneti crema pe prima napolitana taiata daca este necesar in functie de marimea blatului&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Asezati blatul deasupra cremei&comma; apoi cealalta parte a cremei si cealalta foaie de napolitana&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Strangeti cea de-a doua napolitana pentru a amesteca totul impreuna si lasati sa se raceasca bine&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>O alta reteta asemanatoare&colon;<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>Ingrediente pentru crema de nuc&abreve;&colon;<&sol;p>&NewLine;<p>350 g zah&abreve;r<&sol;p>&NewLine;<p>4 g&abreve;lbenușuri<&sol;p>&NewLine;<p>150 g unt<&sol;p>&NewLine;<p>250 g miez de nuc&abreve; m&abreve;cinat<&sol;p>&NewLine;<p>2 foi de napolitan&abreve;<&sol;p>&NewLine;<p>o fiol&abreve; esenț&abreve; de rom<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Ingrediente pentru crema Fanta&colon;<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>2 plicuri budinc&abreve; de vanilie<&sol;p>&NewLine;<p>800 ml suc Fanta<&sol;p>&NewLine;<p>5 linguri zah&abreve;r<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Mod de preparare&colon;<&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>1&period; Pentru început&comma; preg&abreve;tim crema de nuc&abreve;&period; Cu ajutorul unui mixer&comma; batem g&abreve;lbenușurile&period; Ad&abreve;ug&abreve;m 150 g de zah&abreve;r și amestec&abreve;m bine&period;<&sol;p>&NewLine;<p>2&period; Într-un pas&comma; carameliz&abreve;m 200 de grame de zah&abreve;r&period; Ad&abreve;ug&abreve;m miezul de nuc&abreve; m&abreve;cinat&period; Ad&abreve;ug&abreve;m untul&comma; g&abreve;lbenușurile b&abreve;tute&comma; esența de vanilie și amestec&abreve;m pân&abreve; obținem o crem&abreve; dens&abreve; și omogen&abreve;&period;<&sol;p>&NewLine;<p>3&period; Pentru crema Fanta&comma; preg&abreve;tim budinca conform instrucțiunilor de pe plic&comma; doar c&abreve; în loc de lapte&comma; folosim Fanta&period;<&sol;p>&NewLine;<p>4&period; Pentru forma pr&abreve;jitura&comma; tapet&abreve;m o foaie de napolitan&abreve; cu 2-3 linguri de crem&abreve; de nuc&abreve;&period; Pe deasupra&comma; ad&abreve;ug&abreve;m a 2-a foaie pe care o tapet&abreve;m cu crem&abreve; de Fanta&period; Proced&abreve;m la fel pân&abreve; termin&abreve;m toate ingredientele&period;&NewLine;

Distribuie pe:
Exit mobile version