Probabil ca ati folosit otet la gatit pentru a condimenta o salata sau poate pentru a face o marinata rapida. Daca sunteti putin mai constient de mediu, s-ar putea sa-l fi folosit si pentru a va curata blaturile.

Dar te-ai gandit vreodata sa o folosesti in rufele tale? Otetul ofera o alternativa ieftina si mai sanatoasa pentru dvs., familia dvs. si mediul inconjurator.

Otetul alb distilat are multe utilizari si, atunci cand este utilizat in rutina obisnuita de spalare, poate indeparta petele, inmoaie prosoapele si scapa de mirosuri.

6 utilizari de otet alb la rufe:

Atunci cand este utilizat corect, otetul alb poate rezolva multe probleme legate de rufe. Iata cum acest lichid acid poate imbunatati calitatea rufelor:

1. Te scapa de mirosuri – Rufele tale sunt acoperite cu mucegai, hainele tale au un miros neplacut? Otetul poate distruge bacteriile care provoaca aceste mirosuri.

Pentru prosoapele cu mucegai, adaugati doua cani de otet distilat cu apa la o masina de spalat umpluta cu apa fierbinte, adaugati prosoapele si rulati ciclul normal.

Pentru a va dezodoriza hainele, adaugati o jumatate de cana de otet la ciclul de clatire.

Pentru mirosuri deosebit de puternice, care sunt greu de indepartat, inmuiati mai intai obiectele intr-o solutie obtinuta dintr-o cana de otet amestecat cu apa rece si lasati-le sa stea timp de douazeci de minute inainte de a le spala.

2. Indeparteaza petele – Pentru a indeparta petele, pulverizati zona afectata cu otet si lasati-o sa stea timp de zece pana la cincisprezece minute inainte de a o spala. Daca este o pata usoara, puteti inmuia obiectul intr-un amestec de o cana de otet si doua cani de apa fierbinte.

Puteti elimina petele incapatanate folosind o pasta facuta dintr-o lingura de bicarbonat de sodiu si otet, dar faceti-o cu cumpatare.

3. Protejeaza culorile – Spuma de sapun se poate lipi adesea de fibrele hainelor tale. Obiectele intunecate pot deveni mai deschise dupa mai multe spalari. Pentru a evita acest lucru, adaugati o jumatate de cana de otet alb in ultimul ciclu de clatire si pastrati culorile intunecate.

4. Pastreaza culoarea hainelor – Uneori culoarea hainelor tale se poate stompa. Daca vi se intampla acest lucru, adaugati o ceasca de otet la ciclul de spalare impreuna cu detergentul obisnuit pentru a inversa problema.

Daca hainele albe incep sa se estompeze, incercati sa adaugati o ceasca si jumatate la ciclul de spalare.

Pentru petele incapatanate de sub brat, inmuiati articolele albe intr-o jumatate de sticla de apa fierbinte amestecata cu doua cani de otet peste noapte inainte de a le spala.

5. Lupta impotriva electricitatii statice – Hainele tale ies cu multa electricitate statica, scame sau par de animal? Adaugarea unei jumatati de cana de otet la ciclul de clatire al masinii de spalat va poate rezolva problema.

Distribuie pe: