ValentinaVNB

Pârjoale moldovenești după rețeta bunicii din zona Dorohoi, o rețetă specială. Sunt absolut delicioase, rețeta pas cu pas:

<p>Pârjoalele moldovene&scedil;ti sunt un deliciu culinar&comma; re&tcedil;eta de pe vremea bunicii fiind dezv&abreve;luit&abreve; de celebrul gastronom Radu Anton Roman în lucrarea „Bucate&comma; vinuri &scedil;i obiceiuri române&scedil;ti” &lpar;Editura Paideia&rpar;&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Cu piure de cartofi &scedil;i varz&abreve; murat&abreve;&comma; pârjoalele bucur&abreve; &scedil;i satur&abreve; de sute de ani omenirea daco-latin&abreve; condimentat&abreve; cu ceva prafuri bulgaro- lingvistice&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Le &scedil;tiu de copil prezente în orice vitrin&abreve;&comma; de la orice cantin&abreve; sau bufet&comma; în orice variant&abreve; &lpar;ar fi chiar interesant de urm&abreve;rit ce numesc azi cârciumarii &scedil;i fastfood-urile pârjoal&abreve;&rpar;&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Ingrediente&colon; <&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>500 g carne de vi&tcedil;el&comma; 500 g ceaf&abreve; de porc&comma; 150 ml lapte&comma; 350 g miez de pâine alb&abreve;&comma; 2 cepe mari&comma; m&abreve;rar&comma; p&abreve;trunjel&comma; 4 ou&abreve;&comma; 300 g unt&comma; 1 cartof&comma; 200 g pesmet &lpar;la &tcedil;ar&abreve; se pune m&abreve;lai&rpar;&comma; piper&comma; sare&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;94 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad1" id&equals;"quads-ad1" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p><strong>Mod preparare&colon; <&sol;strong><&sol;p>&NewLine;<p>Se toac&abreve; carnea&period; Se îmbib&abreve; bine pâinea în lapte&comma; se stoarce&period; Se toac&abreve; pedant ceapa&comma; se înmoaie bine în unt&comma; pe foc mic&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Se toac&abreve; m&abreve;runt m&abreve;rarul &scedil;i p&abreve;trunjelul&period; Se rade cartoful pe r&abreve;z&abreve;toarea mic&abreve;&period; Se bat ou&abreve;le&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;94 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad3" id&equals;"quads-ad3" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>Se amestec&abreve; pâinea&comma; carnea&comma; ceapa&comma; ou&abreve;le&comma; m&abreve;rarul &scedil;i p&abreve;trunjelul&comma; cartoful&comma; piper&comma; sare dupa gust&comma; 100 g unt&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Se pune într-o farfurie pesmet fin &lpar;sau m&abreve;lai&rpar;&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Se ia &lpar;cu polonicul&excl;&rpar; toc&abreve;tura&comma; c&abreve; pârjoala e mare cât palma&comma; se t&abreve;v&abreve;le&scedil;te prin pesmet&comma; se turte&scedil;te la 1 cm grosime&comma; se alunge&scedil;te &lpar;trebuie s&abreve; arate oval&comma; cam ca o palm&abreve; de copil&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;94 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad4" id&equals;"quads-ad4" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>Se pr&abreve;je&scedil;te în unt încins&comma; în tigaie acoperit&abreve; pentru a se p&abreve;trunde bine carnea &scedil;i ca s&abreve;-&scedil;i ia aromele tuturor ingredientelor&comma; pe foc foarte mic&comma; rumenindu-se bine pe ambele p&abreve;r&tcedil;i&period;&NewLine;

Distribuie pe:
Exit mobile version