ValentinaVNB

Pască cu brânză dulce și stafide – Rețeta minunată a bunicii

<p class&equals;"big">F&abreve;r&abreve; doar &scedil;i poate&comma; Pa&scedil;tele f&abreve;r&abreve; pasc&abreve; este pentru cei care-&scedil;i iubesc tradi&tcedil;iile&comma; cam ca nunta f&abreve;r&abreve; l&abreve;utari&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Minunata &scedil;i oarecum complexa pr&abreve;jitur&abreve; &lpar;c&abreve;ci pasca înglobeaz&abreve; caracteristicile mai multor tipuri de dulce mo&scedil;tenite de la str&abreve;buni&rpar; este&comma; categoric&comma; nelipsit&abreve; de pe masa s&abreve;rb&abreve;torilor cre&scedil;tine&comma; al&abreve;turi de cozonac&comma; de ou&abreve;le ro&scedil;ii &scedil;i de friptura de miel&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Ingrediente&colon; <&sol;strong>600 gr faina&comma; 20 gr drojdie&comma; 260 ml lapte&comma; 80 gr zahar&comma; 70 gr unt&comma; 2 galbenusuri&comma; 1&sol;2 lingurita sare&comma; coaja rasa de la lamaie si portocala&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Pentru umplutura&colon; <&sol;strong>500 gr branza de vaci&comma; 3 oua&comma; 2 lingurite amidon alimentar&comma; 80 gr stafide&comma; 100 gr zahar&comma; esenta de rom&comma; 1 plic de zahar vanilat&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Pentru uns deasupra&colon; <&sol;strong>1 galbenus&comma; cateva linguri de lapte&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad1" id&equals;"quads-ad1" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p><strong>Mod de preparare &&num;8211&semi; <&sol;strong>Mai intai am frecat drojdia cu o lingura de zahar si am amestecat-o cu putina faina&comma; lasand-o apoi la dospit intr-un loc caldut&comma; ferit de curent si acoperita cu un prosopel curat&period; Cam jumatate de ora&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Untul l-am topit si l-am amestcat cu laptele caldut si coaja de lamaie si portocala&period; Intr-un vas am pus faina cu sarea si am turnat amestecul de lapte si unt&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Am pus galbenusrile&comma; drojdia dospita&comma; si am inceput sa framant&period; Cand s-au incorporat toate am inceput sa presar zaharul si sa tot framant&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad3" id&equals;"quads-ad3" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>Cand aluatul a crescut l-am desartat pe planseta de lucru si l-am impartit in doua parti&period; Din una am facut o foaie rotunda&comma; pe care am pus-o in forma de 26cm&comma; unsa cu unt si tapetata cu faina&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Din cealalata bucata&comma; mai micuta&comma; am facut trei snururi&period; Doua le-am dat unul peste altul&comma; formand un snur rasucit&comma; pe care l-am pus de jur imprejururl formei rotunde&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Cu o lingura am pus umplutura formata din ingredientele date mai sus&period; Peste umplututa pus o cruce facuta din cel de al treilea snur&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad4" id&equals;"quads-ad4" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>Am uns bine cu un galbenus de ou spart in cateva linguri de lapte si am dat tava la cuptor&period; Aveti grija sa incalziti bine cuptorul inainte de a baga tava&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Am copt pasca cam 45-50 minute&comma; la 180 grade&comma; depinde de cuptor&period;&NewLine;

Distribuie pe:
Exit mobile version