Astăzi vă oferim o rețetă genială de aluat dospit fără ouă pentru pateuri gustoase și pufoase. Aluatul se prepară foarte simplu, este moale, elastic și puteți modela foarte ușor pateurile preferate.

Acest tip de aluat este dospit la rece și este perfect atât pentru pateurile cu umplutură sărată, cât și pentru ștrudel sau chifle dulci. Veți obține pateuri delicioase, foarte pufoase și moi, care rămân proaspete mai mult timp.

Ingrediente:

-0.5 pahar de zahăr; 0.5 pahar de ulei; 1.5 pahare de apă; 1/4 pachețel de drojdie uscată (1 linguriță); făină; 1 priză de sare; umplutură (de legume, carne sau brânză – după gust)

Mod de preparare:

1. Amestecați apa, zahărul, sarea și uleiul. Aduceți amestecul la fierbere și lăsați să se răcească până va fi de temperatura camerei.

2. Amestecați drojdia cu 2 pahare de făină, turnați lichidul răcit și amestecați, ca să nu rămână cocoloașe. Adăugați făină atât, cât să obțineți un aluat moale și elastic.

3. Frământați aluatul, puneți-l într-un bol, acoperiți-l cu folie alimentară și dați-l la rece pentru 2 ore. Scoateți aluatul din frigider cu 30 de minute înainte de a prepara pateurile.

4. Formați pateurile, lăsați-le la dospit timp de 20-30 de minute, ungeți-le deasupra cu ou și coaceți-le la temperatură medie până vor fi gata.

Poftă bună!

Distribuie pe: