Petrică Nicoară – Merg la tata, la mormânt

276

Petrică Nicoară Sârbu este un solist de muzică populară și de petrecere românească, din Timișoara, care interpretează melodii din genurile amintite, împreună cu membrii formației sale: Fane Bănățeanu,Ramona Călean, Eugen Țăranu și Armin (Armando) Nicoară. Acesta din urmă este fiul solistului, cel care se ocupă de impresariatul formației, la propriul său studio de înregistrări.

Videoclipul melodiei „Merg la tata la mormânt” este încărcat pe canalul youtube „fanpetricanicoara”, inițiat în 2011 și adunând, până în prezent, peste 21 de milioane de vizualizări. De asemenea, canalul amintit este corelat cu pagina oficială a artistului www.facebook.com/petricanicoaraoficial.

Pe același canal youtube, regăsim întregul palmares al videoclipurilor oficiale ale lui Petrică Nicoară, alături de alte înregistrări de la concerte și evenimente, susținute în colaborare cu artiști, precum: Fane Bănățeanu, Puiu Codreanu și Adi Neamțu.
Petrică Nicoară și-a creat un adevărat brand name, pornind de la pasiunea sa pentru instrumentele muzicale, fiind cunoscut talentul său de a cânta la saxofon (PETRICĂ NICOARĂ SÂRBUJUPÂNUL SAXOFONULUI #1 & IONICĂ ARDELEANU). În acest sens, fiul artistului, Armando Nicoară calcă pe urmele tatălui său, alegând să urmeze, pe lângă impresariat, o posibilă carieră în muzica instrumentală.

Melodia „Merg la tata la mormânt” este o dedicație specială a solistului pentru cei doi tați ai săi (cel biologic și cel care i-a fost mai mult alături) și pentru cei care nu mai au tată.
Versurile sunt pline de sensibilitate și induioșează sufletele tuturor celor care nu au putut sau nu au știut să-și aprecieze tatăl, atunci când acesta a fost în viață.