ValentinaVNB

Plăcintă cu mere – Fragedă si gustoasă

<p>Pl&abreve;cinta cu mere este una din cele mai bune prajituri de post&period; Este delicioas&abreve;&comma; aromat&abreve;&comma; spornic&abreve;&comma; se face foarte usor si se termin&abreve; rapid&period;<&sol;p>&NewLine;<h3>INGREDIENTE&colon;<&sol;h3>&NewLine;<p><strong>Pentru aluat&colon; <&sol;strong>500 g faina&comma; 5g praf de copt&comma; 1 varf cutit de sare&comma; 240 ml apa&comma; 150 ml ulei&comma; 120 g zahar&comma; coaja rasa de la 1 lamaie&comma; 1&sol;2 lingurita esenta naturala vanilie&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Pentru umplutur&abreve;&colon; <&sol;strong>1 kg mere&comma; 2 linguri suc lamaie&comma; 180 g zahar&comma; 1 lingura ulei floarea soarelui&comma; 1&sol;2 lingurita pudra de scortisoara&period;<&sol;p>&NewLine;<h3>PREPARARE&colon;<&sol;h3>&NewLine;<p>Am ras merele si le-am pus într-o oala la foc mic&period; Le-am calit în jur de 5 minute&comma; apoi le-am lasat intr-o sita pret de 5-8 minute&comma; pentru a se scurge cat mai mult lichid din acestea&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Am mai amestecat cu o lingura prin ele&comma; pentru ca lichidul sa se scurga usor&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;94 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad1" id&equals;"quads-ad1" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>Am început sa pregatesc aluatul fraged pentru prajitura cu mere&comma; avand grija sa îmi pregatesc toate ingredientele la îndemana si le-am lasat 30 minute la temperatura camerei&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Am pus într-un vas faina&comma; praful de copt si un varf de cutit cu sare&period; In alt vas am amestecat uleiul cu apa si zahar&comma; pana s-a dizolvat zaharul&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Am pus lichidele peste faina&comma; am amestecat putin&comma; apoi am adaugat aromele&colon; coaja rasa de lamaie &lpar;bio&rpar; si esenta naturala de vanilie&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;94 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad3" id&equals;"quads-ad3" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>Am framantat aluatul pana a devenit omogen si elastic si nu s-a mai lipit de maini&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Avand in vedere ca nu are unt in compozitie nu ma tem ca trebuie sa lucrez rapid&comma; sa nu se topeasca untul&period;<&sol;p>&NewLine;<p>L-am impartit in doua parti egale&comma; apoi am intins o foaie si am pus-o in tava tava tapetata cu hartie de copt&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;94 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad4" id&equals;"quads-ad4" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>Se d&abreve; la cuptor 5 min apoi se scoate si se adaug&abreve; merele&period;<&sol;p>&NewLine;<p>In acest timp am întins si a doua foaie&period; Am acoperit cu a doua foaie de aluat si am pus prajitura in cuptor pentru 30 minute&period; Stratul de aluat este subtire&comma; se coace sigur in acest timp&period; Temperatura 180°C&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Am scos prajitura din cuptor si am lasat-o s&abreve; se raceasca&comma; apoi am scos-o din tava si am taiat-o&period;<&sol;p>&NewLine;<p>In momentul în care va fi taiata trebuie sa fie complet racita&period;&NewLine;

Distribuie pe:
Exit mobile version