<p>Plăcinta cu mere este una din cele mai bune prajituri de post. Este delicioasă, aromată, spornică, se face foarte usor si se termină rapid.</p>
<h3>INGREDIENTE:</h3>
<p><strong>Pentru aluat: </strong>500 g faina, 5g praf de copt, 1 varf cutit de sare, 240 ml apa, 150 ml ulei, 120 g zahar, coaja rasa de la 1 lamaie, 1/2 lingurita esenta naturala vanilie.</p>
<p><strong>Pentru umplutură: </strong>1 kg mere, 2 linguri suc lamaie, 180 g zahar, 1 lingura ulei floarea soarelui, 1/2 lingurita pudra de scortisoara.</p>
<h3>PREPARARE:</h3>
<p>Am ras merele si le-am pus într-o oala la foc mic. Le-am calit în jur de 5 minute, apoi le-am lasat intr-o sita pret de 5-8 minute, pentru a se scurge cat mai mult lichid din acestea.</p>
<p>Am mai amestecat cu o lingura prin ele, pentru ca lichidul sa se scurga usor.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.94 -->
<div class="quads-location quads-ad1" id="quads-ad1" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Am început sa pregatesc aluatul fraged pentru prajitura cu mere, avand grija sa îmi pregatesc toate ingredientele la îndemana si le-am lasat 30 minute la temperatura camerei.</p>
<p>Am pus într-un vas faina, praful de copt si un varf de cutit cu sare. In alt vas am amestecat uleiul cu apa si zahar, pana s-a dizolvat zaharul.</p>
<p>Am pus lichidele peste faina, am amestecat putin, apoi am adaugat aromele: coaja rasa de lamaie (bio) si esenta naturala de vanilie.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.94 -->
<div class="quads-location quads-ad3" id="quads-ad3" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Am framantat aluatul pana a devenit omogen si elastic si nu s-a mai lipit de maini.</p>
<p>Avand in vedere ca nu are unt in compozitie nu ma tem ca trebuie sa lucrez rapid, sa nu se topeasca untul.</p>
<p>L-am impartit in doua parti egale, apoi am intins o foaie si am pus-o in tava tava tapetata cu hartie de copt.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.94 -->
<div class="quads-location quads-ad4" id="quads-ad4" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Se dă la cuptor 5 min apoi se scoate si se adaugă merele.</p>
<p>In acest timp am întins si a doua foaie. Am acoperit cu a doua foaie de aluat si am pus prajitura in cuptor pentru 30 minute. Stratul de aluat este subtire, se coace sigur in acest timp. Temperatura 180°C.</p>
<p>Am scos prajitura din cuptor si am lasat-o să se raceasca, apoi am scos-o din tava si am taiat-o.</p>
<p>In momentul în care va fi taiata trebuie sa fie complet racita.

Plăcintă cu mere – Fragedă si gustoasă
