<p>Prajitura “Alba ca Zapada” este un desert delicios, care se face repede. Acest preparat este ideal pentru orice masa festiva.</p>
<p><strong>Ingrediente:</strong></p>
<p><strong>Foi:</strong> 10 linguri lapte, 10 linguri zahar, 10 linguri ulei, 1 lingurita amoniac stins in otet, 2 oua, sare, faina cat cuprinde.</p>
<p><strong>Crema:</strong> 1 litru lapte, 8 linguri rase faina, 6 linguri rase zahar, zeama si coaja de la o lamaie, 200 g unt</p>
<p><strong>Mod de preparare:</strong></p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.94 -->
<div class="quads-location quads-ad1" id="quads-ad1" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p><strong>Aluatul:</strong> Se dizolva zaharul in lapte , apoi se adauga ouale ,sarea ,uleiul, amoniacul, se amesteca apoi se pune faina si se framanta un alut potrivit de tare, atat cat sa se poata intinde 3-4 foi (depinde cat e tava de mare, ingredientele sunt pentru tava mare de la aragaz)</p>
<p>Foile se coc pe dosul tavi presarate cu faina.</p>
<p><strong>Crema:</strong> Desfaceti faina in 10 linguri de lapte rece, adaugati zaharul. Restul de lapte il puneti la fiert impreuna cu coaja de lamaie.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.94 -->
<div class="quads-location quads-ad3" id="quads-ad3" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Cand laptele da in fiert (sa aveti dat focul foarte mic)adaugati toata compozitia de lapte rece cu faina, amestecand continuu pana ce incepe din nou sa fiarba.</p>
<p>O lasati sa fiarba pana ce compozitia se dezlipeste usor de vas.</p>
<p>Lasati compozitia la racit, amestecand din cand in cand.A tunci cand se racoreste, puneti untul (lasat de seara in bucatarie) putin cate putin, amestecand energic .</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.94 -->
<div class="quads-location quads-ad4" id="quads-ad4" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>La urma se adaugasi zeama de lamaie, esenta de vanilie, rom dupa preferinta.</p>
<p>Se asambleaza prajitura astfel: foaie crema foaie crema foaie.</p>
<p>Bagati tava cu prajitura intr-o punga de plastic si inchideti-o bine la gura.</p>
<p>Puneti tava la rece pana a doua zi cand o taiati in romburi si o pudrati cu zahar pudra.

Prajitura Alba ca zapada. Reteta pentru cea mai fina si delicioasa prajitura
