<p>Azi vă prezentăm o reÈetă de desert, blatul căruia este făcut din cacao Èi miere Èi este umplută cu cremă de vanilie. Acest desert este senzaÈional de cremoasă, care poate fi o alegere perfectă pentru orice ocazie, pentru că se pregăteÈte uÈor Èi este formidabil de gustos!</p>
<p><strong>Ingrediente pentru foi:</strong></p>
<p>2 linguri cacao<br />
3 linguri miere<br />
1 linguriÈă bicarbonat de sodiu<br />
50 g unt<br />
1 ou<br />
150 g zahăr<br />
2 linguri lapte<br />
400 g făină</p>
<p><strong>Ingrediente pentru cremă:</strong></p>
<p>150 g zahăr<br />
500 ml lapte<br />
3 linguri cu vârf făină<br />
1 lingură amidon<br />
150 g unt<br />
1 plic zahăr vanilat<br />
3 gălbenuÈuri</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.94 -->
<div class="quads-location quads-ad1" id="quads-ad1" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p><strong>Ingrediente pentru glazură:</strong></p>
<p>100 g ciocolată<br />
1-2 linguri ulei<br />
Mod de preparare:</p>
<p><strong>Crema: </strong>Punem într-un vas ingredientele pentru cremă, înafară de unt. Amestecăm până devine netedă, apoi fierbem crema la foc mic, amestecând continuu. Când se îngroaÈă, o luăm de pe foc Èi o lăsăm să se răcească.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.94 -->
<div class="quads-location quads-ad3" id="quads-ad3" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p><strong>Foile: </strong>Intr-un vas mai mare punem ingredientele pentru foi, în afară de făină Èi cacaoua, apoi amestecând continuu, fierbem 10 – 15 minute. Luăm de pe foc Èi adăugăm cacaoua Èi făina cernută, după care amestecăm bine totul.</p>
<p>În primă fază aluatul va fi foarte moale, dar lăsându-l 20 – 30 de minute să se răcească, se va întări. Frământăm aluatul cu mâinile, apoi îl împărÈim în 5 părÈi egale. Din fiecare parte vom întinde câte o foaie de dimensiunea 20 x 25 cm.</p>
<p>Coacem fiecare foaie separat pe fundul unei tăvi, în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, aproximativ 5 minute. Nu lăsaÈi foile mai mult la cuptor, pentru că se ard foarte repede. Timpul de coacere depinde Èi de cuptorul folosit.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.94 -->
<div class="quads-location quads-ad4" id="quads-ad4" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Frecăm untul într-un castron, apoi îl adăugăm la crema fiartă.</p>
<p><strong>Glazura: </strong>Rupem ciocolata în bucăÈi mici Èi o topim la abur, apoi adăugăm uleiul Èi amestecăm bine. Ungem foile cu crema fiartă, iar pe deasupra ungem glazura de ciocolată. Punem prăjitura la frigider pentru o noapte, iar a doua zi o putem servi. Poftă bună!

Prăjitură cremoasă în straturi, fină și delicioasă – Este perfectă pentru orice ocazie
