<p><strong>Pentru blaturi:</strong></p>
<p>7 oua<br />
14 linguri zahar<br />
14 linguri apa rece<br />
14 linguri faina<br />
½ plic praf de copt<br />
2-3 linguri cacao</p>
<p><strong>Pentru crema de cocos:</strong></p>
<p>300 ml lapte<br />
3 linguri gris<br />
200 grame unt<br />
150 grame zahar<br />
100 grame fulgi de cocos<br />
1 lingurita esenta de vanilie<br />
zahar pudra pentru decorare</p>
<p><strong>Mod de preparare:</strong></p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad1" id="quads-ad1" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p><strong>Blaturi:</strong></p>
<p>Bateti albusurile spuma cu un praf de sare intr-un castron mare.<br />
Adaugati zaharul, mixati pana cand se incorporeaza complet.<br />
Adaugati apa (cate doua linguri de o data), mixati usor.</p>
<p>Intr-un alt castron mixati galbenusele cu praful de copt, apoi turnati-le peste albusurile batutespuma.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad3" id="quads-ad3" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Mixati ingredientele cu ajutorul unei spatule, apoi incorporati faina treptat, amestecati pana candobtineti un aluat omogen.</p>
<p>Impartiti compozitia in doua parti egale, iar intr–una din acestea incorporati cacaua.</p>
<p>Turnati compozitiile in doua tavi de aceeasi dimensiune (23×33 cm) in care ati pus in prealabil hartie de copt.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad4" id="quads-ad4" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Dati aluaturile in cuptorul incins la 170 grade timp de 35-40 minute fiecare, sau verificati cu scobitoarea.</p>
<p>Lasati blaturile sa se raceasca complet inainte de a le uni cu crema de cocos.</p>
<p><strong>Crema de cocos:</strong></p>
<p>Puneti laptele sa fiarba la foc mic, iar in momentul in care da in clocot turnati grisul si amestecati continuu cu un tel, pentru a nu se forma cocoloase.</p>
<p>Adaugati apoi untul si zaharul, mixati si lasati crema pe foc pana cand se ingroasa, mixand continuu.</p>
<p>Luati apoi cratita de pe foc si adaugati in aceasta fulgii de cocos si esenta de vanilie.</p>
<p>Mixati bine ingredientele pana cand obtineti o compozitie omogena, si lasati crema sa seraceasca complet inainte de a o folosi la prajitura.</p>
<p><strong>Asamblare:</strong></p>
<p>Asezati blatul de cacao pe un platou mare de prajituri.</p>
<p>Intindeti crema de cocos peste aceasta in mod uniform dupa ce s-a racit complet.</p>
<p>Puneti blatul fara cacao peste crema de cocos.</p>
<p>Dati prajitura la frigider cel putin doua ore inainte de a o taia in bucati.

Prajitura cu crema de cocos – Trebuie sa o incerci neaparat. Reteta simpla, cu gust delicios. Ii va cuceri pe toti. Reteta mai jos
