Pentru a pregati acest desert de post, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
Ingrediente pentru foi: 15 linguri ulei, 5 lingurite de bulion, 7 linguri zahar, 450 g faina, 1/2 lingurita bicarbonat, sare, o fiola esenata de rom.
Ingrediente pentru crema: 1 l apa, 200 g gris, 250 g margarina, 10 linguri zahar, 100 g nuca de cocos, coaja de lamaie.
Mod de preparare:
1. Intr-un bol, turnam uleiul. Adaugam zaharul, sarea si amestecam bine.
Treptat, adaugam bulionul, esenta de rom, faina, bicarbonatul si amestecam foarte bine.
2. Intindem o treime din cantitatea de aluat, intr-o foaie subtire. O asezam pe o tava acoperita cu hartie de copt.
Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 15 minute. Procedam la fel cu restul de aluat. In final, trebuie sa obtinem 3 foi.
3. Intr-un vas, punem apa la fiert. Adaugam coaja de lamaie, zaharul si amestecam.
Cand a inceput sa clocoteasca, adaugam grisul, pe urma luam vasul de pe foc. La final, adaugam sucul de lamaie, margarina, nuca de cocos si amestecam bine.
4. Pentru a forma prajitura, tapetam prima foaie cu jumatate din cantitatea de crema.
Pe deasupra, adaugam a 2-a foaie, crema ramasa iar la final completam cu a 3-a foaie.
Decoram cu zahar vanilat. Pofta buna!