<p><strong>Ingrediente aluat:</strong></p>
<p>-300 g de făină de calitate,<br />
-50 g de unt,<br />
-100 g de zahăr,<br />
-1 linguriÈă de praf de copt,<br />
-coajă rasă de lămâie Èi portocală,<br />
-200 ml de apă Èi puÈină sare.</p>
<p><strong>Pentru umplutură avem nevoie de:</strong></p>
<p>-500 g de viÈine congelate, fără sâmburi,<br />
-1 măr,<br />
-50 g de unt,<br />
-150 g de zahăr,<br />
-2 linguri de amidon Èi puÈină scorÈiÈoară pentru un plus de savoare.</p>
<p><strong>Mod de preparare:</strong></p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad1" id="quads-ad1" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Mai întâi se pregăteÈte aluatul. Într-un vas cu apă caldă se pune zahărul Èi untul apoi se dă la foc mic până se topesc ingredientele, compoziÈia se omogenizează Èi obÈinem un sirop.</p>
<p>Într-un castron mare se pune făina cu praful de copt, apoi se adaugă puÈină sare Èi coaja de lămâie Èi portocală rasă.</p>
<p>După ce se amestecă bine, se pune siropul făcut anterior apoi se începe frământarea aluatului. Când este gata, se lasă la dospit timp de 1 oră.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad3" id="quads-ad3" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Între timp se pregăteÈte umplutura pentru prăjitura de post cu viÈine.</p>
<p>Într-o tigaie se topeÈte untul, apoi se adaugă viÈinele, mărul ras, zahărul Èi puÈină scorÈiÈoară. La final se adaugă 2 linguri de amidon Èi se amestecă bine apoi se ia de pe foc Èi se lasă umplutura să se răcească.</p>
<p>Se întinde aluatul sub formă pătrată sau rotundă cât să încapă într-o formă de tartă. Surplusul de aluat de pe margine se îndepărtează Èi se păstrează pentru decorarea prăjiturii.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad4" id="quads-ad4" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Se încălzeÈte cuptorul, se înÈeapă aluatul cu o furculiÈă apoi se toarnă umplutura de viÈine peste aluatul din tavă.</p>
<p>După ce se nivelează umplutura, se pun deasupra câteva fâÈii subÈiri de aluat din cel rămas în plus.</p>
<p>Se pune prăjitura la cuptor, apoi când este gata se scoate Èi se pune deasupra puÈin zahăr pudră.</p>
<p>După ce se răceÈte se taie felii. Cu siguranÈă prăjitura de post cu viÈine va fi delicioasă Èi apreciată de cei de la masă.</p>
<p>Prăjitura de post cu viÈine este foarte gustoasă Èi uÈor de făcut. Extrem de aromată Èi pufoasă, aceasta va aminti de vremea copilăriei, fiind un desert ideal în zilele de post.

Prăjitură de post cu vișine. Rețeta unui desert gustos și aromat
