ValentinaVNB

Prăjitură fragedă de post, cu gem și nucă – Gata în mai puțin de 30 de minute

<p>Continuam lista dulciurilor de post cu o reteta ce se prepara foarte usor&comma; cu ingrediente simple si este gata in numai 1 ora&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Ingrediente&colon; <&sol;strong>330 gr faina&comma; 200 gr nuca maruntita&comma; 250 gr gem de prune&comma; 120 gr zahar&comma; 1 praf de copt&comma; 20 ml suc de lamaie&comma; putina sare&comma; 10 gr zahar vanilat&comma; 50 ml apa minerala&comma; 180 gr margarina cu 72&percnt; grasime&period;<&sol;p>&NewLine;<p><strong>Mod de preparare&colon; <&sol;strong>Margarina se taie cuburi &lpar;se tine la temperatura camerei&rpar; si se bate cu zaharul vanilat&comma; sarea si zaharul&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Se adauga praful de copt&comma; sucul se lamaie si apa minerala si se mixeaza inca 2 minute&period;<&sol;p>&NewLine;<p>Cernem faina si o amestecam cu 100 gr din miezul de nuca – punem peste compozitia cu margarina si amestecam pana obtinem un aluat nelipicios&comma; ferm&period;<&sol;p>&NewLine;<&excl;-- WP QUADS Content Ad Plugin v&period; 2&period;0&period;93 -->&NewLine;<div class&equals;"quads-location quads-ad1" id&equals;"quads-ad1" style&equals;"float&colon;none&semi;margin&colon;0px&semi;">&NewLine;&NewLine;<&sol;div>&NewLine;&NewLine;<p>Oprim un sfert din aluat&comma; tapetam tava cu hartie de copt si distribuim uniform aluatul – va folositi numai de maini – si punem gemul de prune uniform &plus; 100 gr nuca maruntita si se da pe razatoarea mare restul de aluat ramas…<&sol;p>&NewLine;<p>Se pune la cuptor pentru 30 – 35 minute la 180 grade dupa care se lasa la racit complet si se taie&period; Poft&abreve; bun&abreve;&excl;&NewLine;

Distribuie pe:
Exit mobile version