<p>Continuam lista dulciurilor de post cu o reteta ce se prepara foarte usor, cu ingrediente simple si este gata in numai 1 ora.</p>
<p><strong>Ingrediente: </strong>330 gr faina, 200 gr nuca maruntita, 250 gr gem de prune, 120 gr zahar, 1 praf de copt, 20 ml suc de lamaie, putina sare, 10 gr zahar vanilat, 50 ml apa minerala, 180 gr margarina cu 72% grasime.</p>
<p><strong>Mod de preparare: </strong>Margarina se taie cuburi (se tine la temperatura camerei) si se bate cu zaharul vanilat, sarea si zaharul.</p>
<p>Se adauga praful de copt, sucul se lamaie si apa minerala si se mixeaza inca 2 minute.</p>
<p>Cernem faina si o amestecam cu 100 gr din miezul de nuca – punem peste compozitia cu margarina si amestecam pana obtinem un aluat nelipicios, ferm.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad1" id="quads-ad1" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Oprim un sfert din aluat, tapetam tava cu hartie de copt si distribuim uniform aluatul – va folositi numai de maini – si punem gemul de prune uniform + 100 gr nuca maruntita si se da pe razatoarea mare restul de aluat ramas…</p>
<p>Se pune la cuptor pentru 30 – 35 minute la 180 grade dupa care se lasa la racit complet si se taie. Poftă bună!

Prăjitură fragedă de post, cu gem și nucă – Gata în mai puțin de 30 de minute
