<p>Prăjitura tăvălită cu cocos este, de fapt, celebrul desert australian – Lamington. Este delicioasă Èi se prepară uÈor. Dacă iubeÈti dulciurile, nimic nu e greu! Nu? Iată reÈeta.</p>
<p><strong>Ingrediente:</strong></p>
<p><strong>Pentru blat</strong></p>
<p>200 g făină<br />
200 g zahăr tos<br />
5 ouă<br />
1 linguriÈă cu vârf praf de copt<br />
2 fiole esenÈă de vanilie<br />
130 g unt topit</p>
<p><strong>Pentru glazură</strong></p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad1" id="quads-ad1" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>100 g unt<br />
250 ml lapte<br />
65 g cacao<br />
370 g zahăr (pudră sau tos)<br />
1 fiolă esenÈă rom</p>
<p><strong>Pentru tăvălit</strong></p>
<p>250 g nucă de cocos</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad3" id="quads-ad3" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p><strong>Cum se prepară:</strong></p>
<p>Pentru început, preîncălzeÈte cuptorul la treaptă mare.</p>
<p>Într-un vas mare, bate ouăle cu ajutorul unui mixer. Adaugă, treptat, zahărul Èi vanilia, până obÈii un amestec omogen Èi fin. Toarnă treptat, făina Èi praful de copt, amestecând uÈor Èi cu gesturi largi cu o spatulă.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad4" id="quads-ad4" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Când s-a omogenizat, toarnă untul (topit Èi lăsat la temperatura camerei) Èi amestecă.</p>
<p>Pune compoziÈia într-o tavă care nu se lipeÈte Èi dă la cuptor 25 de minute. Lasă pandiÈpanul la răcit Èi apucă-te de glazură.</p>
<p>TopeÈte untul uÈor într-o cratiÈă, toarnă laptele Èi amestecă. Cerne zahărul Èi pudra de cacao, amestecă încet până începe să se îngroaÈe glazura.</p>
<p>Spre final, adaugă esenÈa de rom. Lasă un pic la răcit glazura.</p>
<p>Între timp taie pandiÈpanul în cubuleÈe. Înfige, pe rând, o furculiÈă în fiecare cub în parte, înmoaie bine în glazură până se acoperă uniform, scurge excesul Èi dă prin nuca de cocos.</p>
<p>Lasă prăjitura tăvălită cu cocos la răcit bine înainte de servire.</p>
<p>Pofta buna!

Prăjitura „Tăvălită” cu cocos. Niciodată nu o poți refuza. Este cea mai bună!
