<p>Plantă modestă, des întânită pe pajişti umede, pe malurile apelor sau prin crânguri, Pufuliţa este un leac natural uimitor. Compoziţia sa chimică o transformă într-o adevărată comoară terapeutică…</p>
<p>Conţine taninuri, flavonoide, saponine, mucilagii, uleiuri volatile, vitamina C, fier, cupru, zinc, sulf, mangan.</p>
<p>Pufuliţa este de mare ajutor în tratarea adenomului de prostată, dar este eficientă şi în multe alte condiÈii de sănătate.</p>
<p><strong>Cum se prepară?</strong></p>
<p>Una dintre formulele recomandate este infuzia, preparată astfel: o linguriţă cu plantă mărunţită la 250 ml apă caldă. Se lasă la infuzat 20-30 minute, apoi se strecoară.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad1" id="quads-ad1" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Se consumă trei căni pe zi, în paralel cu o dietă fără alcool şi produse de origine animală.</p>
<p>Frunzele uscate pot înlocui cu succes ceaiul verde, iar cele proaspete, cu lăstari tineri, se pot consuma fierte, ca legume.</p>
<p>Pufuliţa este redutabilă în combaterea stomatitelor şi a ulcerului gastro-duodenal.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad3" id="quads-ad3" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>În acest scop, se prepară un macerat din patru linguriţe cu pulbere de plantă la o jumătate de litru de apă rece. Se lasă de seara până dimineaţa, se strecoară, iar peste planta rămasă se toarnă o jumătate de litru de apă caldă. Se lasă la infuzat 15-20 minute, apoi se răceşte.</p>
<p>Se combină cele două extracte, iar cantitatea obţinută se consumă pe parcursul unei zile.</p>
<p>Pentru uz extern se prepară un decoct din rădăcină (30 grame la un litru de apă), ce se utilizează sub formă de gargară.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.93 -->
<div class="quads-location quads-ad4" id="quads-ad4" style="float:none;margin:0px;">

</div>

<p>Pufuliţa este de un real folos celor care suferă de afecţiuni ale ficatului, precum hepatita, congestii hepatice sau ciroza.</p>
<p>În acest scop, se recomandă pulberea obţinută prin măcinare cu râşniţa de cafea sau în piuă.</p>
<p>Pulberea se ţine 10-15 minute sub limbă, apoi se înghite cu apă.</p>
<p>În fazele precirotice şi în ciroză se administrează pulbere de Pufuliţă, combinată în părţi egale cu anghinare şi pelin, câte o linguriţă de patru ori pe zi.

Pufuliţa, o plantă banală pe care mulți o ignoră, dar care o acţiune terapeutică remarcabilă
