Majoritatea oamenilor când sunt bolnavi înainte de a merge la medic încearcă să se vindece într-un mod alternativ, rețetele bunicii și recomandările populare vechi. Pentru majoritatea bolilor, înțelepciunea populară are propriul său secret și recomandare.

Ierburile, ceaiurile, ierburile diverse și rețetele neobișnuite sunt bogăția farmaciei populare care ne ajută la răceli, erupții cutanate, căderea părului, respirație urât mirositoare, arsuri și altele asemenea. Deși medicina oficială este suspectă de acest tip de tratament, toată lumea apelează la o rețetă populară cel puțin o dată în viață.

Oricine a suferit de dureri de ureche știe că este una dintre cele mai urâte și mai neplăcute dureri. Medicina populară spune că este bine să puneți câteva picături de ulei de arbore de ceai sau ulei de măsline în ureche, apoi să puneți vată.

Pentru durerile de cap, medicina populară recomandă o rețetă aparent fără gust. Și anume, sfatul este să beți multă lămâie proaspătă într-o jumătate de ceașcă de cafea neagră tare și să beți băutura.

Pentru problemele inflamatorii ale ovarelor, tractului urinar și rinichilor, se recomandă ceaiul de gălbenele. Puneți o mână de gălbenele într-un litru de apă și lăsați-o să fiarbă. Se strecoară și se bea călduț. Se poate bea și rece și se recomandă să-l beți pe parcursul întregului proces inflamator.

Ceaiul de ceapă este una dintre cele mai populare și răspândite rețete în tratamentul simptomelor de răceală. Rețeta este să speli ceapa și să o tai în patru părți și să o dai la fiert, după ce a fiert apa, gătești ceapa încă zece minute. Când se răcește puțin, adăugați miere și lămâie și beți ceaiul.

Pentru a spori imunitatea se recomandă o rețetă cu miere și lămâie. Este necesar să curățați o jumătate de kilogram de lămâi, dar păstrați coaja și cu ajutorul unui tocător electric obțineți terciul. Amestecați acest terci cu jumătate de kilogram de miere caldă și puneți amestecul într-un borcan de sticlă. Luați o lingură din acest amestec în fiecare dimineață.

Pentru a preveni răcelile și a întări sistemul imunitar în general, se recomandă utilizarea verzei cât mai mult posibil în dietă. Medicina populară subliniază că varza depășește multe alte plante medicinale. În lunile de iarnă, varza acută este cea mai utilizată și s-a dovedit că crește rezistența la multe boli.

Varza este utilizată pentru a reduce umflarea – Dacă sunteți lovit, puteți elimina umflăturile și vânătăile cu ajutorul vechiului medicament. Este suficient să înfășurați două frunze de varză pe locul lovit.

Una dintre numeroasele rețete pentru febră recomandă să luați un amestec de scoarță de mesteacăn și floare de zovin 2 linguri, ciucure, floare de tei și linx o lingură. Se amestecă totul bine și se toarnă 2 linguri din acest amestec cu 3 decilitri de apă clocotită. Se lasă să stea acoperit 10 minute, apoi se strecoară, se îndulcește, se adaugă puțin suc de lămâie și se beau câteva înghițituri la fiecare oră sau două.

Floarea de soc este utilizată pentru migrene, gută, sciatică, nevralgie, dezinfectare, pentru clătirea gâtului și a gurii, împotriva răcelilor. Floarea de soc se culege de îndată ce floarea începe să se deschidă pe vreme frumoasă și însorită. Floarea conține heterozide care provoacă transpirație, sambunigrozid, heterosid flavonoid, rutozid, tanin 0,025%, ulei esențial, rășini, zahăr, colină, acizi organici.

Proprietățile curative ale mierii ameliorează diferite afecțiuni, iar în cazul problemelor cardiace, este necesar să luați o lingură mare de miere dizolvată într-un pahar cu apă călduță de trei ori pe zi, cu o oră și jumătate înainte de mese.

Distribuie pe: